Razer Ornata Chroma

Discussion in 'Mac and PC Games' started by DragonJade, Jul 13, 2017.

  1. DragonJade macrumors 6502

    Joined:
    May 2, 2009
    #1
    Does anyone have one of these? Are there any issues using it with a Mac?
     
  2. dextr3k macrumors 6502

    Joined:
    Nov 26, 2012
    #2
    I don't have the ornata, but I have a razer naga and synpase so far has been working flawlessly with keybindings/macros/application link and switching.

    I don't think you should have any problems with it.
     
  3. Flint Ironstag macrumors 6502a

    Flint Ironstag

    Joined:
    Dec 1, 2013
    Location:
    Houston, TX USA
    #3
    The Synapse software will randomly screw up settings, not launch the correct app, and constantly force you to sign in at least every couple of months or so.

    I use an Orbweaver Chroma now.

    The Belkin N52te (Nostromo) preference pane that I painstakingly programmed for WoW back in 2008 still works perfectly. Never ever had a glitch.
     
  4. DragonJade thread starter macrumors 6502

    Joined:
    May 2, 2009
    #4
    Why the heck would you have to sign in?
     
  5. Washac macrumors 68020

    Washac

    Joined:
    Jul 2, 2006
    #5
    I bought a Razer mouse, do not recall which one which had the Synaps softare, it just would not work at all and the Synaps software was a total pain to remove from my machine.

    Never purchased another Razer mouse since other than the original Deathadder which is a terrific mouse.

    I use a Logitech G502 now and it works flawlessly.
     
  6. Flint Ironstag macrumors 6502a

    Flint Ironstag

    Joined:
    Dec 1, 2013
    Location:
    Houston, TX USA
    #6
    You have to sign in because Razer wants you to store all your device configurations in the cloud so if you go to a friend's house and play on their computer with your device, all you have to do is sign in and download all your key maps. Would be better if it were stored on the device like the N52te.
     
  7. DragonJade thread starter macrumors 6502

    Joined:
    May 2, 2009
    #7
    So, I emailed Razer and asked them: "... it is fully functional for Mac? How about the software? Will I be able to customise the lighting effects?"

    Their reply: "The Razer Ornata is fully functional with MAC and thanks to the Synapse Software you can fully customize it to your favor."

    Going off this and what others have said here, I went and bought it. After fiddling around with the software for a while, I decide to "customize it to [my] favor". Only I can't. Chroma Configurator doesn't work with the Ornata Chroma. :mad:
     
  8. Washac macrumors 68020

    Washac

    Joined:
    Jul 2, 2006
    #8
    Not surprised, have fun trying to remove the Synaps software if you go down that road.
     
  9. Flint Ironstag macrumors 6502a

    Flint Ironstag

    Joined:
    Dec 1, 2013
    Location:
    Houston, TX USA
    #9
    Sorry to hear that, although not surprising at all.
     
  10. DragonJade thread starter macrumors 6502

    Joined:
    May 2, 2009
    #10
    I complained to them and they've given me $30 to spend on their online store. It was either that or send the thing back for a full refund.
     
  11. Flint Ironstag macrumors 6502a

    Flint Ironstag

    Joined:
    Dec 1, 2013
    Location:
    Houston, TX USA
    #11
    You should point them to this thread - may light a fire under management to know that this is their much deserved reputation in the Mac ecosystem.
     

Share This Page