Really odd thing going on between AppleTV and iTunes

Discussion in 'Apple TV and Home Theater' started by DeusInvictus7, Jun 8, 2011.

  1. DeusInvictus7 macrumors 68020

    Joined:
    Aug 13, 2008
    Location:
    Kitchener, Ontario
    #1
    So I ripped Season 3 of How I Met Your Mother into my iTunes library using the Apple TV 2 setting in Handbrake. When I try to play any of the episodes in iTunes, I get audio, but no video. I thought this was odd, so I went to check my Apple TV, and sure enough it plays just fine, audio and video.

    Anyone possibly know what's happening? If I play the files in VLC it plays fine, but any other player (Quicktime, MPlayerX from the App Store) both just play the audio...

    Any help would be great, thanks :)
     
  2. blevins321 macrumors 68030

    Joined:
    Dec 24, 2010
    Location:
    Winnipeg, MB
    #2
    I really do hate to ask this stupid question, but do other media files play audio in your library? If so, try Perian.
     
  3. DeusInvictus7 thread starter macrumors 68020

    Joined:
    Aug 13, 2008
    Location:
    Kitchener, Ontario
    #3
    Well I have Seasons 1 and 2 of How I Met Your Mother, and a lot of Top Gear episodes, and all of them play in iTunes just fine with both audio and video.

    I just tried installing Perian and it did work...but why? Why is it that one Season of a show isn't working but all of my other TV shows work and were encoded the exact same way?

    Thanks for the Perian advice btw. :D
     
  4. locust76 macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 23, 2009
    #4
    Are your copies of How I Met Your Mother in HD? If not, use the Apple TV 1 settings, as the Apple TV 2 settings blow the picture up to HD and is a waste of space.

    Other than that, I don't know how it couldn't work; everything I rip/convert using Handbrake works across all my iOS devices.

    Make sure you're using MP4 as a container with Large file size enabled and H.264 as your video codec.

    You actually shouldn't have any problems with Handbrake and its profiles...
     
  5. DeusInvictus7 thread starter macrumors 68020

    Joined:
    Aug 13, 2008
    Location:
    Kitchener, Ontario
    #5
    Yeah that's what's really confusing me. I've ripped everything I have the exact same way so I can't see why it wouldn't show video. But in any case, installing Perian did work, so everything is back to normal as far as I can see.
     
  6. xov macrumors newbie

    Joined:
    Jun 23, 2004
    #6
    Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 4_3_3 like Mac OS X; en-us) AppleWebKit/533.17.9 (KHTML, like Gecko) Version/5.0.2 Mobile/8J2 Safari/6533.18.5)

    Could it have to do with Season 3 being widescreen and Seasons 1 & 2 being 4:3 ? (I actually can't remember when they went to widescreen ... Just trying think of a reason #3 would be different.)
     

Share This Page