Really quick question for the Mac Pro users

Discussion in 'Mac Pro' started by Mrjynx, May 3, 2007.

  1. Mrjynx macrumors member

    Joined:
    Aug 31, 2006
    Location:
    Toronto
    #1
    So I bought the macpro when it was first announced and I can't believe i haven't discovered this yet (i actually feel stupid)

    I went out and bought a headset and mic, $50 nothing special just a mic and head phone combo.. So, i go to connect the mic and . . . I can't find the mic jack.. am i going crazy or is there no mic jack.. I'm looking for the small hole one (ie. headphone jack) .. I think i'm going crazy..

    Please help :)
     
  2. bld44 macrumors 6502

    Joined:
    Apr 21, 2007
  3. dkoralek macrumors 6502

    dkoralek

    Joined:
    Sep 12, 2006
    #3
    There's only a headphones jack on the front, but optical audio in and out and line in and out on the back (see http://www.apple.com/macpro/specs.html; the picture on the top right is the back panel).

    cheers.
     
  4. dkoralek macrumors 6502

    dkoralek

    Joined:
    Sep 12, 2006
    #4
    Nope, that's just headphones.

    cheers.
     
  5. apfhex macrumors 68030

    apfhex

    Joined:
    Aug 8, 2006
    Location:
    Northern California
    #5
    Mac Pro has line in on the back next to line out, but it's not a "mic" jack.
     
  6. trainguy77 macrumors 68040

    Joined:
    Nov 13, 2003
    #6
    To use a mic with it you either need to buy something like the griffin imic. Or some type of hardware to provide power to the mic.
     
  7. dkoralek macrumors 6502

    dkoralek

    Joined:
    Sep 12, 2006
    #7
    correct (sorry i wasn't more explicit up front). one would assume that a usb headset would be easiest.

    cheers.

    beat me to it :).
     
  8. brooker macrumors regular

    Joined:
    Apr 4, 2007
    Location:
    PacNW
    #8
    Does anyone know if you can pair a bluetooth headset with the MP and use it as headphone/mic?
     
  9. JustinK macrumors newbie

    Joined:
    Jul 5, 2006
    Location:
    So Cal
    #9
    You can.
     
  10. brooker macrumors regular

    Joined:
    Apr 4, 2007
    Location:
    PacNW
    #10
    Sweet!

    i should have asked this originally, but... can you do itunes/music/OS sounds through it?
     
  11. tuartboy macrumors 6502a

    tuartboy

    Joined:
    May 10, 2005
    #11
    You just select it as the output device and it will play everything out to the headphones.

    WARNING: BT headphones sound awful even with A2DP. It is not worth it at all, in my opinion.
     
  12. Cromulent macrumors 603

    Cromulent

    Joined:
    Oct 2, 2006
    Location:
    The Land of Hope and Glory

Share This Page