Red Alert 3 on OS X (Cider Port)

Discussion in 'Mac and PC Games' started by Noran, Oct 30, 2008.

  1. Noran macrumors newbie

    Noran

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Location:
    Norway
    #1
    So, RA3 has finally been released and I can't wait to try it. The only problem is that it is not compitable with OS X and I would prefer not to install Windows on my computer just to play a game... So i wonder if someone out there could create a ciderport version of RA, so I can use OS X to play the game. I know someone that did this for CnC3: Kanes wrath, and it worked great! I am not asking for someone to do piracy, I just want a version of RA3 that works without Windows. I (of course) have my own windows copy of the game and therefore my own serial.

    Patch 1.01 has already been released, so it would be nice if it was included :p
     
  2. Basdart macrumors newbie

    Joined:
    Oct 30, 2008
    #2
    My english is realy bad. I write the text in german ;)

    Also.
    Ich habe als Basis die Cider-Version von C&C KW genommen, da dort kein Start-popup vorkommt.
    Leider unterscheiden sich die beiden Spiele von der struktur her sehr.
    Während die Cider-Unix datei die cnc3game.dat datei aufruft, gibt es keine .dat datei in RA3 mehr, sondern hier wird eine ra3-1.0.game datei aufgerufen.

    Ich habe die Unix-datei mit einem Hexeditor zwar soweit geändert, dass er auf die .game datei zugreifen soll und auch die restlichen Pfade geändert, allerdings startet das spiel nicht.
    Es kommt folgende Fehlermeldung:

    Hat irgend jemand eine idee?
     
  3. palebluedot macrumors 6502a

    palebluedot

    Joined:
    Jun 29, 2008
    #3
    I'd suggest posting this on the Insanely Mac gaming forums. People here will just tell you "install Bootcamp" as though thats an enjoyable option :p

    The Insanely Mac gaming forum is a hotbed of Cider porting, I hang out there a lot.

    URL: http://forum.insanelymac.com/index.php?showforum=36
     
  4. Noran thread starter macrumors newbie

    Noran

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Location:
    Norway
  5. Noran thread starter macrumors newbie

    Noran

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Location:
    Norway
    #5
    so the guys on Insanely Mac are having a hard time figuring this out... anyone here knows if someone have managed tot get it to work yet?
     
  6. jelmerjt macrumors newbie

    jelmerjt

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Location:
    Zwolle, NL
    #7
    I contacted the Dutch EA support and they said they're planning to release a Mac version of Red Alert 3 in February. I hope it's true, since I really want to play this game on OS X, and not use Boot Camp.

     
  7. Xenious macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 22, 2004
    Location:
    Texas, USA
    #8
  8. Sijmen macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 7, 2005
    #9
    Oh my. You got a sensible answer out of Dutch EA support? I guess they DID change. Anyhow, this is awesome. I'd like to see a Mac demo too by the way.
     
  9. wardsniper macrumors newbie

    Joined:
    Dec 14, 2008
    #10
    up and running

    I have red alert 3 up and running great with one problem...the size of the game looks to be in 4:3 and i have the 20 Mac display and cannot resize the game to fit the screen. I've tried everything i know but no help. The game plays fine but the cursor goes off the screen and makes it difficult to enjoy the game when you cant react fast enough. It fits up and down just not formatted to fit left and right. Any suggestions?
     
  10. Schtumple macrumors 601

    Schtumple

    Joined:
    Jun 13, 2007
    Location:
    benkadams.com
    #11
    If only hamachi was for Mac as well as windows...
     
  11. wardsniper macrumors newbie

    Joined:
    Dec 14, 2008
    #12
    ???

    I dont understand..was the hamachi for my post?
     
  12. Schtumple macrumors 601

    Schtumple

    Joined:
    Jun 13, 2007
    Location:
    benkadams.com
    #13
    no, I didn't quote you...
     
  13. alkar macrumors regular

    Joined:
    Jan 12, 2008
    #14
    in case anyone is interested, I saw an unofficial Cider port floating on BS (if you dont know what it is, then don't bother PMing me), just like Kane's Wrath back then. It's a shame some random people ported this game while EA didn't ...
     
  14. pyxelfish macrumors newbie

    Joined:
    Apr 26, 2008
    #15
    Aw, c'mon, you can't tell us you saw a port around and then not tel us where it is! (no, I don't know what BS stands for, I'm a n00b, so sue me)
     

Share This Page