Remote App Won't Pair with iTunes

Discussion in 'iOS 8' started by ourcore, Apr 20, 2015.

  1. ourcore macrumors regular

    ourcore

    Joined:
    Aug 4, 2012
    #1
    Hey, guys,

    I'm having various issues pairing my iPhone and iPad Remote apps with my MBP's iTunes.

    I never used to experience any issues, but I recently moved and had to set up a second router as an AP (access point) because the main router is upstairs and out of reach, which appears to be causing issues. I've done a lot of Googling, but nothing I've found (connecting via USB cable, disabling IPv6/multicasting/IGMP Proxy, and swapping WPA + WPA2 for just WPA2) has worked so far. I've also confirmed that the AP WLAN is not isolated—I'm tearing my hair out here. The app just doesn't find my MacBook, or doesn't appear in iTunes if I'm trying to re-pair it. I'm assuming it's some sort of interference with Bonjour, since I experience the same issue with Alfred's Remote and VLC Remote apps.

    Is there anything else I could try toggling? I'm sure it's just a matter of configuring something in my WLAN. My AP router is an Asus RT-N56U and I'm running the latest versions of iOS, Yosemite, iTunes, and the Remote app. Any help would be greatly appreciated. Thanks!
     
  2. sbailey4 macrumors 68030

    sbailey4

    Joined:
    Dec 5, 2011
    Location:
    USA
    #2
    Have you tried just connecting via the main router ? So as to isolate where the issue is? Also you can probably get more help at snbforums.com. Dedicated to small networks and in particular ASUS routers.
     
  3. ourcore thread starter macrumors regular

    ourcore

    Joined:
    Aug 4, 2012
    #3
    Yeah, that works, but it doesn't get me any closer to determining what's wrong with my AP WLAN. Thanks, I'll try them too.
     
  4. sbailey4 macrumors 68030

    sbailey4

    Joined:
    Dec 5, 2011
    Location:
    USA
    #4
    Well it does really. You now know the devices,apps and software all work so you can rule out those items and focus on the AP /router config. Maybe u were already there. Anyway i suspect the snb forums may be of some help. Keep us posted ( I will prob see u over there #). I have the RT-AC66R and frequent there a lot. I run the Merlin firmware also.
     
  5. sbailey4 macrumors 68030

    sbailey4

    Joined:
    Dec 5, 2011
    Location:
    USA
    #5
    Just had a thought, have you tried turning off firewalls just as a test? If you can ping your devices then perhaps the firewall is blocking the app.

    Here is a KB from Apple support that may help. It also mentioned the firewall and tells what ports to allow (if turning it off and it works you can allow these as exceptions). Also unfortunately it also recommends devices be on same router and stated "Using multiple routers may prevent discovery between these devices."
     

Share This Page