Remote desktop (osx to xp home) new method

Discussion in 'Windows, Linux & Others on the Mac' started by s2mcpaul, Feb 9, 2009.

  1. s2mcpaul macrumors member

    Joined:
    May 14, 2006
    #1
    Maybe new idea maybe not. I thought some of the more technical might elaborate:

    I'm running leopard and I'm assuming everyone is familiar with the problems using remote desktop (to xp home ed. from osx.)

    I have installed on the xp machine "microsoft virtual pc/machine." On the "virtual machine" I have "Windows 7 beta." Mac connects fine via remote desktop to "windows 7."

    There must be a way to directly access XP via windows 7's 'services' however bypassing the use of virtual machine.

    that is, using mac remote desktop direct to xp. The intention is to avoid the memory drain of running two operating systems as well as virtual PC.
     
  2. The Flashing Fi macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 23, 2007
    #2
    XP Home has that feature stripped out. XP Professional has the feature. You won't get anything from Microsoft that will add that feature. I'm sure there's a 3rd party program that uses their own proprietary setup to do remote desktop, but I doubt it will be free.
     
  3. s2mcpaul thread starter macrumors member

    Joined:
    May 14, 2006
    #3
    yeah thats what everyone says who hasn't looked into the matter. There are ways.
     
  4. DoFoT9 macrumors P6

    DoFoT9

    Joined:
    Jun 11, 2007
    Location:
    Singapore
    #4
    sorry its a bit (ok a lot) late. but why not just use a VNC server program? apples Remote Desktop can talk directly with VNC.....
     
  5. toolbox macrumors 68020

    toolbox

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Location:
    Australia (WA)
    #5
    VNC is terribly slow though i have found. As said, xp home can't be remoted into xp Pro is needed.
     
  6. DoFoT9 macrumors P6

    DoFoT9

    Joined:
    Jun 11, 2007
    Location:
    Singapore
    #6
    hmm not for me, unless you want to watch a movie... then thats hopeless. i do have gigabit ethernet setup though.. that would help
     
  7. toolbox macrumors 68020

    toolbox

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Location:
    Australia (WA)
    #7
    Are you locally connecting via VNC or over the internet? I spose it also depends on the connection speed at the other end.
     
  8. mkrishnan Moderator emeritus

    mkrishnan

    Joined:
    Jan 9, 2004
    Location:
    Grand Rapids, MI, USA
    #8
    I'm not sure I follow you... maybe you're being overly 1337 about this. Windows 7's services aren't available to you when you aren't running Win7, even if they are installed somewhere on the computer.

    If you really want to do this, I'm not following what is wrong with the techniques that have been posted on the web to enable terminal services in XP Home? This gives you your remote desktop connectivity.
     
  9. toolbox macrumors 68020

    toolbox

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Location:
    Australia (WA)
    #9
    Wow that was a good read. Cheers for that. Problem solve for me then !
     
  10. DoFoT9 macrumors P6

    DoFoT9

    Joined:
    Jun 11, 2007
    Location:
    Singapore
    #10
    locally, from computer to computer. my MBP connects to my xp home PC which has a VNC server on it.
     

Share This Page