Remote Desktop Solution

Discussion in 'MacBook Pro' started by DOlsson, Jul 14, 2007.

  1. DOlsson macrumors member

    Joined:
    Feb 3, 2007
    #1
    This is sort of a unique question. I recently bought a 20" LCD for my MB. I have a dell laptop across the room that I do all my development on.

    That PC is using Windows XP Home, so I don't have the remote desktop capabilities. I would like to be able to connect to that PC from my Mac and do my development from the comfort of my computer desk.

    I've tried PC Anywhere using the PC as the host and wasn't satisfied. I couldn't change the resolution the remote connection opened up in and I wasn't really that happy with the speed (I'm on a small home network with only 2 computers - relatively low latency).

    Anyone have any suggestions here?

    Thanks!
     
  2. Fleetwood Mac macrumors 65816

    Fleetwood Mac

    Joined:
    Apr 27, 2006
    Location:
    Canada
    #2
    There's VNC...

    Or you could try something like https://logmein.com/

    Both will have some latency, but Remote Desktop does too.
     
  3. DOlsson thread starter macrumors member

    Joined:
    Feb 3, 2007
  4. Fleetwood Mac macrumors 65816

    Fleetwood Mac

    Joined:
    Apr 27, 2006
    Location:
    Canada
    #4
    ARD is Mac software only, so it won't run on your PC. If I recall correctly its also very expensive.
     
  5. kolax macrumors G3

    Joined:
    Mar 20, 2007
    #5
    Wrong - there is a client you can download to make it work for Windows too.

    Linky
     
  6. Fleetwood Mac macrumors 65816

    Fleetwood Mac

    Joined:
    Apr 27, 2006
    Location:
    Canada
    #6
    No, good sir, I'm afraid that it is you who is wrong. :D

    That's the client for Microsoft Remote Desktop, we are talking about Apple Remote Desktop. The OP clearly stated that he/she is running XP Home (does not support MRD).
     
  7. kolax macrumors G3

    Joined:
    Mar 20, 2007
    #7
    Ah apologizes! I always thought ARD could work with Windows too.
     
  8. kinchee87 macrumors regular

    kinchee87

    Joined:
    Jan 9, 2007
    Location:
    New Zealand
    #8
    I use Remote Desktop Connection by Microsoft.

    Edit: Requires WinXP Pro ... >< so no good.
     
  9. mkrishnan Moderator emeritus

    mkrishnan

    Joined:
    Jan 9, 2004
    Location:
    Grand Rapids, MI, USA
    #9
    At this point, how expensive is a copy of XP Pro? Is just upgrading your XP an option?
     
  10. boobooq88 macrumors regular

    Joined:
    May 12, 2007
    #10
    On tigerdirect.com you cab get an OEM copy of XP Pro for $140. Still more than leopard will be and its sorta outdated :eek: :p but definately better than the original price of $300 for the boxed set.
     

Share This Page