Remote Startup ?

Discussion in 'iMac' started by Fritzables, Sep 4, 2011.

  1. Fritzables macrumors regular

    Joined:
    May 6, 2011
    Location:
    Brisbane AUSTRALIA
    #1
    Good morning All,

    Can an iMac be remotely started ?

    With my former Win box I was able to trigger the Ethernet Card to start the PC then VNC into the PC from my work office.

    Can the same be achieved with Mac?

    Fritzables.
     
  2. Imserious, Sep 4, 2011
    Last edited: Sep 4, 2011

    Imserious macrumors member

    Imserious

    Joined:
    Aug 15, 2011
    Location:
    Australia
    #2
    I don't mean to be rude but it's pretty much the same way via vnc but for macs it's wake on sleep lol,

    Just google, iMac wake on LAN

    Imserious
    :apple::apple:
     
  3. Fritzables thread starter macrumors regular

    Joined:
    May 6, 2011
    Location:
    Brisbane AUSTRALIA
    #3
    No need to be coy Imserious, nothing offends me too much ;)

    Thanks for the tip. I need to start using Google a little more than I'm doing. :eek:


    Cheers.

    Pete
     
  4. Imserious, Sep 4, 2011
    Last edited: Sep 4, 2011

    Imserious macrumors member

    Imserious

    Joined:
    Aug 15, 2011
    Location:
    Australia
    #4
    Haha no worries . Yeah as far as I know macs don't have the power on circuit via Ethernet, but they can wake on sleep and tbh there's no difference with Mac as sleep uses little to no power anyways..

    Edit: here I did some digging for you and found this, http://support.apple.com/kb/HT3774

    Hope it helps


    Imserious
    :apple::apple:
     

Share This Page