Repairing Apple Lisa

Discussion in 'Apple Collectors' started by rickymac54321, Oct 6, 2011.

  1. rickymac54321 macrumors newbie

    Joined:
    Feb 28, 2011
    #1
    I have a Apple Lisa and it wasn't turning on so I cleaned the contacts on the computer and now it turns on and the Screen is showing a white line through the screen. What can I do to get it working?
     
  2. dmr727 macrumors G3

    dmr727

    Joined:
    Dec 29, 2007
    Location:
    Southern California
    #3
    ^^^ wow - I don't own a Lisa, but that content is gonna keep me busy for quite some time! :)
     
  3. rdowns macrumors Penryn

    rdowns

    Joined:
    Jul 11, 2003
  4. David Schmidt macrumors 6502

    David Schmidt

    Joined:
    Aug 22, 2006
    Location:
    Southeastern USA
    #5
    Yeah, to the "geniuses" who think that "retro" is a first-gen iPod...
     
  5. MacTech68 macrumors 68000

    MacTech68

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Location:
    Australia, Perth
    #6
  6. gkarris macrumors 604

    gkarris

    Joined:
    Dec 31, 2004
    Location:
    "No escape from Reality..."
    #7
    Thanks for the links - mine does the same - never had a chance to look at it since I got it years ago....
     
  7. Kenb123 macrumors newbie

    Kenb123

    Joined:
    Mar 25, 2016
    #8

    Your problem is the capacitor to the right of the processor. Clip 1 leg and press the reset on the back of it while trying to boot or replace it. I did it to a few of my Lisa's and they are all working now. Hope this helps!
     

Share This Page