Resolution on Mac Pro w/o attached monitor

Discussion in 'Mac Pro' started by adr1974, Sep 9, 2011.

  1. adr1974 macrumors regular

    Joined:
    Nov 15, 2007
    #1
    Question -- tried googling, but to no avail. I have a Mac Pro 1,1 that I'm using without an attached monitor (has an ATI 4870 GPU)...I'm using either Apple's screen sharing, or LogMeIn. I can't get the screen resolution any higher than 1680 x 1050 (or something like that). Anyone know how to get around this, or why this happens? Thanks in advance.
     
  2. adr1974 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Nov 15, 2007
    #2
    never did figure out an answer to this...anyone?
     
  3. ActionableMango macrumors 604

    ActionableMango

    Joined:
    Sep 21, 2010
    #3
    I don't know. Have you tried third party software like SwitchResX yet?
     
  4. ashman70 macrumors 6502a

    Joined:
    Dec 20, 2010
    #4
    Perhaps that was the highest res of the last monitor you had connected and thats all the Mac can remember? Not sure.
     
  5. adr1974 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Nov 15, 2007
    #5
    Appreciate the responses, guys. I haven't tried the software -- will do so now and report back. As far as the last monitor is concerned, it was a 2560 x 1440.
     
  6. papoopeepoo macrumors member

    Joined:
    Jul 2, 2011
    Location:
    Philadelphia
    #6
    The G5 I use as a headless server at home defaults to the resolution of the last used screen when I control it using Screen Sharing.

    I'm not sure how it would work if there was never a monitor connected, sorry.
     

Share This Page