ring tones transfer

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by roeiboot, Jul 22, 2009.

  1. roeiboot macrumors regular

    roeiboot

    Joined:
    Jul 19, 2009
    #1
    why is it so hard to put ring tones i already have on the iPhone...?
    with iTunes, it says if you sync ring tones your music will be deleted :]
    with Explorer i can't get to the ring tone directory/folder..

    tks.
     
  2. -aggie- macrumors P6

    -aggie-

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Location:
    Where bunnies are welcome.
    #2
    Just manually manage stuff on itunes and drag the ring tones you have to the iPhone. Understand?
     
  3. roeiboot thread starter macrumors regular

    roeiboot

    Joined:
    Jul 19, 2009
    #3
    so.... import ring tone in iTunes, then drag to iPhone, how do i ensure they are going in the ring tone directory/folder ?
     
  4. -aggie- macrumors P6

    -aggie-

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Location:
    Where bunnies are welcome.
    #4
    I don't have iTunes here at work, so maybe someone can step you through the process, or I'll respond tonight. When you click on the iPhone in iTunes, what do you see under it?
     
  5. roeiboot thread starter macrumors regular

    roeiboot

    Joined:
    Jul 19, 2009
    #5
    thanks dude, i will let you know what i says under my iPhone in iTunes later, first got to get some lunch :}

    okay, i see the iPhone and:
    • Music
    • Movies
    • Ringtones
    but when i choose sync ringtones it says it will delete all music (which it did one time :} now how do i get my own -not in iTunes- ringtones on the device ?

    this time i was able to copy and see it on the iPhone.... fact remains that was ringtone i made in Itunes, all the other ones are .mp3's not in iTunes, do i have to import those and convert ? m4r is seen as a ringtone, how about a message tone ? the one i imported is not in the text message sound menu.
     
  6. -aggie- macrumors P6

    -aggie-

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Location:
    Where bunnies are welcome.
    #6
    Yes, you have to convert the mp3 to a ringtone. See this:

    http://www.traveltowork.net/2008/08/how-to-create-iphone-ringtone-from-any-song-on-your-computer/

    You can also go to this thread, which repeats this info:

    http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=716962&highlight=aac+ringtones

    As far as message tones go, IDK, since I don't use messaging. I recall something about that on this site, but you might try searching.
     
  7. -aggie- macrumors P6

    -aggie-

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Location:
    Where bunnies are welcome.
    #7
    I hope you understood that you were not to do a sync, but to do a drag and drop. You should always have iTunes set to manual, not auto syncing, BTW.
     
  8. roeiboot thread starter macrumors regular

    roeiboot

    Joined:
    Jul 19, 2009
    #8
    yes, i did drag 'n' drop :} i have ringtones checked off but other items i have on auto sync, not good ? why ?
     
  9. -aggie- macrumors P6

    -aggie-

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Location:
    Where bunnies are welcome.
    #9
    Because it is better (IMO) to have control over what happens to your iPhone.

    So, everything works for you now?
     
  10. roeiboot thread starter macrumors regular

    roeiboot

    Joined:
    Jul 19, 2009
    #10
    only thing I can't get to work is text message tones if that's even possible to change.

    tks.
     
  11. -aggie- macrumors P6

    -aggie-

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Location:
    Where bunnies are welcome.
    #11
    It might be. You could search on here. I don't do messaging so haven't cared to find out.
     
  12. -aggie- macrumors P6

    -aggie-

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Location:
    Where bunnies are welcome.
    #12
  13. UnbornApple macrumors regular

    UnbornApple

    Joined:
    Jun 18, 2009
    Location:
    Minneapolis, MN
    #13
    It's giving you that error because somewhere along the line your iPhone was plugged into another customer and synced....so now you have to erase everything with what is on this computer.
     
  14. -aggie- macrumors P6

    -aggie-

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Location:
    Where bunnies are welcome.
    #14
    Wrong. You obviously have never synced ringtones b4.
     
  15. roeiboot thread starter macrumors regular

    roeiboot

    Joined:
    Jul 19, 2009
    #15
    will check it out... tks. (yes, i have jail broken my iPhone)

    it's brand new... so i doubt it.

    thanks..
     
  16. joshstarr macrumors newbie

    Joined:
    Aug 5, 2009
    #16
    Ringtones Sync

    Simple solution: In itunes with Iphone connected go to- summary tab- and select-Manually sync Music and Videos-then go to -Ringtones and --drag your selected ringtone or music to the Iphone (under devices) manually. It works!

    Also there is a free application -Ringtone Recorder- this app will record your fav 30 seconds of whatever, and then emails it to you. You then drag it to the desktop then to Itunes (Ringtones). But once again you must set Summary Tab to Manually ! :apple:
     
  17. bytethese macrumors 68030

    bytethese

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Location:
    Cranford, NJ
    #17
    Weird, I have full control on what gets put on my iPhone as well, and mine Auto-syncs. I don't find a need to manually manage anything. :)

    I also sync my Ringtones (those I created through Garageband) with no issues either.
     
  18. jhonny22 macrumors newbie

    Joined:
    Aug 7, 2009
    #18
    do you still need to download a software to transfer ringtones.
     
  19. Stealthipad macrumors 68040

    Stealthipad

    Joined:
    Apr 30, 2010
    #19
    IT SUCKS, but Apple still does not allow us to do the most SIMPLE of things like importing a file (ring tone) via email.

    WTF!:mad:
     

Share This Page