Ringtones

Discussion in 'iPhone' started by jtalerico, Mar 24, 2008.

  1. jtalerico macrumors 6502

    Joined:
    Nov 23, 2005
    #1
    All,
    I have a 8gb 1.1.4 iPhone Jailbroken that will sync my ringtones, but when i go through the UI to set the custom RingTones, they do not show up. Any insight or post to other threads that had this issue?

    Thanks,
     
  2. DuFFy macrumors regular

    Joined:
    Dec 8, 2007
    Location:
    Phila
    #2
    Are they under 40 seconds? When you plug your phone into your computer, and the iTunes pops up with iPhone screen, is the ringtones tab have the "sync all ringtones" option checked?
     
  3. jtalerico thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Nov 23, 2005
    #3
    Yup, 2 are 30sec 1 is 20 sec. They have all been sync'ed up.
     
  4. jtalerico thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Nov 23, 2005
    #4
    Nobody else having this issue with 1.1.4 Jailbreak?
     
  5. TEG macrumors 604

    TEG

    Joined:
    Jan 21, 2002
    Location:
    Langley, Washington
    #5
    In 1.1.4, they must be AAC files with an m4r extension to be visible or to be playable. I would suggest just using iToner to copy them over which will automatically reformat the files so they will work.

    TEG
     
  6. jtalerico thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Nov 23, 2005
    #6
    Just tried to used iToner, still doesn't show up in the iphone :-\
     
  7. TEG macrumors 604

    TEG

    Joined:
    Jan 21, 2002
    Location:
    Langley, Washington
    #7
    Sounds like a problem with the phone. Start again.

    TEG
     
  8. Bootsie macrumors 6502a

    Bootsie

    Joined:
    Jan 23, 2008
    Location:
    Utah
    #8
    Mine work great, I used audacity, and the guide found on this site. I am on 1.1.4 BTW, and just unlocked yesterday.
     
  9. jtalerico thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Nov 23, 2005
    #9
    Yeah.... I am going to ssh to the phone and check out the directory structure.. See if the m4r's are getting to the correct place.

    Joe
     
  10. jtalerico thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Nov 23, 2005
    #10
    Just a bit of a update...

    It seems that the ringtones are getting to the iPhone fine.. Here is what I am seeing..

    /private/var/mobile/Media/iTunes_Control/Ringtones/GDBR.m4r
    /private/var/mobile/Media/iTunes_Control/Ringtones/LFGM.m4r
    /private/var/mobile/Media/iTunes_Control/Ringtones/PRNN.m4r

    For some reason those are not being moved to :

    /Library/Ringtones/

    These songs are also not maintaining their given names.. Possibly 'GDBR' is a Key to a value in some sort of hash table ?

    Guess I really need to get those Perl and PHP development kits to write a fix for this :)

    UPDATE ::
    In,
    /private/var/mobile/Media/iTunes_Control/iTunes
    There is a,
    Ringtones.plist

     
  11. alfredog1976 macrumors newbie

    Joined:
    Sep 28, 2007
    #11
    /Library/Ringtones is where the default ringtones go (i.e. Marimba). Try to SSH a ringtone into that directory. It will show up in the Standard section in the iPhone settings.

    iTunes renames the ringtones you transfer manually or when you sync your iPhone with iTunes. I'm sure some internal database points to those new names. Not sure why it's not working for you. The problems I had were duplicate ringtones after I set my iPhone to "Manual manage music and videos".
     
  12. jtalerico thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Nov 23, 2005
    #12
    Yup, i renamed the file into there... It worked after that.
     
  13. jtalerico thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Nov 23, 2005
    #13
    Al -

    Could you tell me if this file is empty for you too...


    -rw-r--r-- 1 root wheel 0 Mar 25 17:48 com.apple.itunes.syncing

    In...

    /private/var/mobile/Media



    Thanks!
     
  14. Fonzijr1964 macrumors 68000

    Fonzijr1964

    Joined:
    Feb 26, 2008
    Location:
    Maryland
    #14
    I prefer to not turn my nice phone into a Brick:)
     
  15. jtalerico thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Nov 23, 2005
  16. alfredog1976 macrumors newbie

    Joined:
    Sep 28, 2007
    #16
    I don't have that file there but I do have "com.apple.itunes.lock_sync" in there (it's empty).
     
  17. jtalerico thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Nov 23, 2005
    #17
    Does it show up anywhere?
     

Share This Page