rMBP 15" Screen Flicker every 3-4 mins

Discussion in 'MacBook Pro' started by cruggles, Nov 9, 2012.

  1. cruggles macrumors regular

    Joined:
    Feb 2, 2010
    #1
    My 15" rMBP is about 2 months old and has an LG screen.

    Just recently (possibly after my OSX 10.8.2 update about a week ago), the screen flickers briefly (like interference) for about 0.1 of a second but it recurs every 3-4 minutes.

    It seems to happen on about 1/3 of the screen, often the bottom 1/3 but sometimes at the top. Sometimes the whole screen.

    Searching this forum has found a few mentions of screen flicker but not quite like what I am getting.

    It happens both with the discrete and the integrated graphics card operating.

    I have done a reboot, and it still happens. It was first noticed while using Safari but I have since noticed it while using other apps (like Aperture).

    Has anyone else experienced this? Sounds to me like a long drive to the Genius bar.
     
  2. cruggles thread starter macrumors regular

    Joined:
    Feb 2, 2010
    #2
    Update: it actually only seems to happen when Safari is running (background or foreground), so it might be a Safari issue not a hardware issue. Safari was also updated about a week ago. Hmmm.
     
  3. Krellekrudt macrumors newbie

    Joined:
    Nov 11, 2012
    #3
    I got the exactly same problem, but I don't know if it's because of safari or something else. I hope it's a software problem and not a hardware, it hasn't been a problem since last 3 days, and after the latest software update was installed. :confused:
     
  4. Barna Biro macrumors 6502a

    Barna Biro

    Joined:
    Sep 25, 2011
    Location:
    Luzern, Switzerland
    #4
    It's the OS / Safari. Happened to me a few times on my 15" cMBP as well.
     
  5. Pagga macrumors 6502

    Pagga

    Joined:
    Feb 21, 2009
    Location:
    Closer to the Artic circle than I like to be
    #5
    New update just released today 11/11. Try it!
     
  6. Krellekrudt macrumors newbie

    Joined:
    Nov 11, 2012
    #6
    The new update doesn't appear, when I search for it. Are you sure it isn't the one from last week you're referring to?
     
  7. Krellekrudt macrumors newbie

    Joined:
    Nov 11, 2012
    #7
    The update didn't fix it. Still got the same problem. Anyone???
     
  8. rittmeister macrumors newbie

    Joined:
    Feb 2, 2013
    #8
    It´s not Safari, It´s the WiFi antenna. Try to disable WiFi and see if the problem still occurs. If not, then you got it ;)
     

Share This Page