rMBP usb port issue

Discussion in 'MacBook Pro' started by nickandre21, Sep 21, 2013.

  1. nickandre21, Sep 21, 2013
    Last edited: Sep 21, 2013

    nickandre21 macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 21, 2012
    #1
    hey guys well i was watching a dvd with my usb super drive a while ago till idvd frooze while trying to wake drive up. I went into finder and could not find my drive there so i reconnected it and still no luck. Connected it to the port on the right side and it works flawlessly.
    None of my usb devices work on the left port, i went into console to check for any crashes or diagnostic messages and here's what i get

    Sep 21 23:05:20 Nicks-MacBook-Pro-Retina kernel[0]: USBF: 126.847 The IOUSBFamily is having trouble enumerating a USB device that has been plugged in. It will keep retrying. (Port 1 of Hub at 0x14000000)
    Sep 21 23:05:24 Nicks-MacBook-Pro-Retina kernel[0]: USBF: 131.320 The IOUSBFamily was not able to enumerate the device (Port 1 of Hub at 0x14000000).
    Sep 21 23:05:26 Nicks-MacBook-Pro-Retina kernel[0]: USBF: 132.636 The IOUSBFamily is having trouble enumerating a USB device that has been plugged in. It will keep retrying. (Port 1 of Hub at 0x14000000)
    Sep 21 23:05:30 Nicks-MacBook-Pro-Retina kernel[0]: USBF: 137.500 The IOUSBFamily was not able to enumerate the device (Port 1 of Hub at 0x14000000).
    Sep 21 23:05:32 Nicks-MacBook-Pro-Retina kernel[0]: USBF: 138.818 The IOUSBFamily is having trouble enumerating a USB device that has been plugged in. It will keep retrying. (Port 1 of Hub at 0x14000000)
    Sep 21 23:05:33 Nicks-MacBook-Pro-Retina kernel[0]: USBF: 140.136 The IOUSBFamily gave up enumerating a USB device after 10 retries. (Port 1 of Hub at 0x14000000)
    Sep 21 23:05:33 Nicks-MacBook-Pro-Retina kernel[0]: USBF: 140.136 The IOUSBFamily was not able to enumerate the device (Port 1 of Hub at 0x14000000).


    What could be the issue? As i plug in a pen drive its light blinks once and then its blank.


    Edit: Usb 3.0 Devices work but none of my 2.0 devices
     
  2. ColdCase macrumors 68030

    Joined:
    Feb 10, 2008
    Location:
    NH
    #2
    You have tried restarting the rMBP, right? Not sure if reseting PRAM.. etc would help.
     
  3. ohkuipo macrumors member

    Joined:
    Jun 18, 2009
    #3
    It looks like your USB bus is having problems. I'd take it in, and show them the console session.
     
  4. nickandre21, Sep 21, 2013
    Last edited: Sep 21, 2013

    nickandre21 thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 21, 2012
    #4
    yeap i restarted the mac did a pram, smc reset. Also did an aht test which just shows me a hard drive error which apple said is normal.
    Still trying to figure out if its software or hardware since usb 3.0 devices work fine.
    On the other port all devices function
     

Share This Page