iPhone Roaming internationally says "AT&T" even when it's not AT&T

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by shenan1982, Mar 30, 2013.

  1. shenan1982 macrumors 68040

    shenan1982

    Joined:
    Nov 23, 2011
    #1
    Anyone know why this might be happening? I don't have any tweaks that should cause this. My friend's unjailbroken phone says O2 or whatever carrier theirs is on, but mine always says AT&T (and the only way I can see the true carrier name is in settings)

    I do NOT have fake carrier or anything similar installed....
     
  2. Eclipse538 macrumors regular

    Joined:
    Feb 18, 2013
    #2
    If you have an at&t sim card it will almost always display at&t in the statusbar.. Roaming is different than unlocked phone, though you may know this, ive never heard of an internationally roaming phone changing carrier names either..
     
  3. shenan1982 thread starter macrumors 68040

    shenan1982

    Joined:
    Nov 23, 2011
    #3
    It always did until I jailbroke. Have you never roamed? It always says the roaming partner's name in the carrier upper left.
     
  4. Eclipse538 macrumors regular

    Joined:
    Feb 18, 2013
    #4
    yes i have roamed and it always said ATT but then again my phone has almost always been jb'ed.. :D
     
  5. shenan1982 thread starter macrumors 68040

    shenan1982

    Joined:
    Nov 23, 2011
    #5
    LOL. So I guess the JB causes it then. Cause I was just in Europe with 3 phones and the 1 jailbroken one said ATT, the rest said the true carrier name.
     
  6. gngan macrumors 68000

    gngan

    Joined:
    Jan 1, 2009
    Location:
    MacWorld
    #6
    I've always been JB but my iPhone always says what it's connected to when I'm oversea.

    Though I am not with ATT so maybe it's an ATT thing?
     
  7. TriJetHero macrumors 601

    TriJetHero

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Location:
    World
    #7
    maybe custom carrier active in springtomize or similar app
     
  8. shenan1982 thread starter macrumors 68040

    shenan1982

    Joined:
    Nov 23, 2011
    #8
    Don't have springtomize installed, nor do I have any other carrier-mod software installed :-(
     
  9. TriJetHero macrumors 601

    TriJetHero

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Location:
    World
  10. b0fh666 macrumors 6502a

    b0fh666

    Joined:
    Oct 12, 2012
    Location:
    south
    #10
    mine is JB and says the correct carrier, but my chip is not ATT
     
  11. hamiltonDSi macrumors 65816

    hamiltonDSi

    Joined:
    Jul 29, 2012
    Location:
    Romania
    #11
    I live in Romania and I'm on Orange.
    When I go to Hungary it switches to T-Mobile ; when I go to Austria it switches to A1 I belive (haven't been to Austria in years)
     
  12. TriJetHero macrumors 601

    TriJetHero

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Location:
    World
    #12
    International roaming always displays the local carrier….
     
  13. shenan1982 thread starter macrumors 68040

    shenan1982

    Joined:
    Nov 23, 2011
    #13
    Looks like the issue was springtomize even tho it wasn't installed. I once had it installed. So I installed it. Turned all the status bar toggles on then off then uninstalled it and the carrier name seems responsive now. It said att even when searching before and now it says searching. Yay

    ----------

    Clearly not "always" lol
     
  14. TriJetHero macrumors 601

    TriJetHero

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Location:
    World
    #14
    My solution worked
    you're welcome….

    It does when you don't have any tweak like springtomize override the carrier name.

    Eclipse538 stated that he always sees AT&T when roaming, which is not correct, you always see the local acrrier when roaming.
     
  15. shenan1982 thread starter macrumors 68040

    shenan1982

    Joined:
    Nov 23, 2011
    #15
    Clearly there are situations where you do see ATT... this is common on other phones like Androids actually.

    Anyhow, glad u corrected your "your\you're" oversight. Tho I'm not sure what a local "acrrier" is... someone crying about no service?
     
  16. TriJetHero macrumors 601

    TriJetHero

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Location:
    World
    #16
    Yes in the USA you would see it on domestic roaming, which i not really roaming at all.

    For the language issues try this on google:
    The revocation of independence by John Cleese.

    Especially the bit about 97,8%…...
     
  17. c0venant macrumors regular

    Joined:
    Jun 26, 2012
    #17
    does the iphone have a roaming indicator in the status bar like other phones? Some say there is no special symbol, others say there is a small circle next to the carrier name. Which is true?
     
  18. gngan macrumors 68000

    gngan

    Joined:
    Jan 1, 2009
    Location:
    MacWorld
    #18
    Never seen any roaming indicator on any phone.
     
  19. c0venant macrumors regular

    Joined:
    Jun 26, 2012
    #19
    my old blackberry had a small triangle icon when out of the country, and my older phones had an "R" symbol, or something like that. Haven't tried with an iphone yet, that's why I was asking.
     

Share This Page