Rx 460 cMP 5.1

Discussion in 'Mac Pro' started by RexyStef, Jul 26, 2017.

  1. RexyStef macrumors newbie

    RexyStef

    Joined:
    Apr 4, 2017
    #1
    Anyone have a RX 460 running in their cMP 5.1 in Sierra? Do the results in the screenshot seem typical for the bandwidth speed? Lastly, I'm I the only one who has a somewhat choppy UI sometimes?
     

    Attached Files:

  2. h9826790 macrumors 604

    h9826790

    Joined:
    Apr 3, 2014
    Location:
    Hong Kong
    #2
    I just check the spec of RX460. It seems the card is PCIe 3.0 x8. Since you can only get PCIe 1.1 on cMP, that means PCIe 1.1 x8. So, 1.5GB/s is the correct number indeed.
     
  3. owbp, Jul 26, 2017
    Last edited: Jul 26, 2017

    owbp macrumors 6502a

    owbp

    Joined:
    Jan 28, 2016
    Location:
    Belgrade, Serbia
    #3
    I'm not in the loop of current events, but many guys here have RX460 so they'll answer you soon enough.

    My assumption is that all is ok.
    Non flashed AMD cards are working at PCI-e 1.1 speeds in cMP, and RX460 is a x8 card. So speeds you're getting are expected when using just eight lanes of first gen PCI-e interface.

    Hope that someone will correct me if I'm wrong.

    EDIT: Haha, one minute faster :D
     
  4. RexyStef thread starter macrumors newbie

    RexyStef

    Joined:
    Apr 4, 2017
    #4
    Thanks for the responses, very knowledgable. I haven't seen anything about the rx460 being able to be flashed for PCIe 2.0 or am I wrong? Also, so everyone with a RX480 or RX580 in their cMP are also running them at only PCIe 1.1?
     
  5. h9826790 macrumors 604

    h9826790

    Joined:
    Apr 3, 2014
    Location:
    Hong Kong
    #5
    AMD card cannot be flash to PCIe 2.0. Some card like R9 280 can be mod to support PCIe 2.0 via resistor 17 removal. But for most AMD card, we don't even know if such a resistor exist.

    Anyway, by considering the RX460's performance. No need to worry about PCIe 2.0, PCIe 1.1 x8 is enough for most GPU operation.
     
  6. macuser453787 macrumors 6502

    Joined:
    May 19, 2012
    Location:
    Galatians 3:13-14
    #6
    So all of the AMD RX cards only run at 1.1 speeds on cMP?
     
  7. h9826790 macrumors 604

    h9826790

    Joined:
    Apr 3, 2014
    Location:
    Hong Kong
    #7
    AFAIK, on cMP, yes
     
  8. mennobroere macrumors newbie

    Joined:
    Sep 8, 2017
    #8
    I'm running a ASUS DUAL-RX460-O2G on slot one of a Mac Pro 3.1 running Sierra. It works right out of the box with dvi connected but Final Cut and Cinebench R15 crash pretty hard. Final Cut freeze's the whole system except mouse movement.

    Cinebench R15 says the GFX board = AMD Radeon HD Baffin Prototype Open GL engine. When starting the OpenGL test, it runs for a couple of frame's and the software crashes.

    Als Quicktime is really choppy.

    Inside the system prefference's it says Graphics AMD R9 xxx 2048mb.

    Any idea how to solve this?
     
  9. Macproappi macrumors newbie

    Joined:
    Jul 23, 2017
    #9
    Similar Mac Pro with a Sapphire RX580 4GB Pulse RX580.png
     

Share This Page