Safari 5.0 doesn't open window on start up?

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by Pilsbury1981, Jun 26, 2010.

  1. Pilsbury1981 macrumors member

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Location:
    UK
    #1
    Hi all

    I have set safari 5.0 to open when i turn my mac on which it does (kind of). The bar at the top says Safari but to get the main window open i have to go to File>New Window.

    How do i get it just to open straight away.

    Thanks for your help in advance.
     
  2. JediMeister macrumors 68040

    Joined:
    Oct 9, 2008
    #2
    In Accounts preferences, select Login Items to the right. Is the "Hide" checkbox checked? Also, do you have a homepage set in Safari preferences?
     
  3. Pilsbury1981 thread starter macrumors member

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Location:
    UK
    #3
    It was but have since unchecked it and restarted the computer but still doesn't come up :confused:
     
  4. fullojellybeans macrumors regular

    Joined:
    Mar 31, 2010
    #4
    Ok,

    Somewhere in time a "Tool Bar" application was downloaded for safari *mostly AOL networked websites have it*

    Safari bar stays at the top of the screen, you quit, it gives error.

    Here's the fix.


    Go to /Library/Application Support/ you should see a folder called "Conduit". Delete that.

    Go to /Applications/ Delete the "Toolbar" folder

    Go to ~/Library/Application Support/ Delete the "Conduit" folder again.

    Empty trash. Relaunch Safari (It might hang at page load) Quit then relaunch and it should work fine.

    Used this trick a bunch of times, luckily I read the console log that came up that pointed to that folder.

    Good luck
     

Share This Page