Resolved Safari 5.1 deletes all cookies

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by Nermal, Aug 18, 2011.

  1. Nermal, Aug 18, 2011
    Last edited: Aug 18, 2011

    Nermal Moderator

    Nermal

    Staff Member

    Joined:
    Dec 7, 2002
    Location:
    New Zealand
    #1
    Hi,

    I'm running Safari 5.1 on OS 10.6.8 and I'm having an issue with cookies etc since upgrading.

    Here's what I'm doing:
    Safari > Preferences > Privacy
    Next to "x websites stored cookies or other data", I click Details.
    I can then do a search, for example "macrumors". This filtering works.
    When I click "Remove All" at the bottom, it states that this option will remove all data stored by the displayed site.
    However, it deletes the data from all sites, not just the ones that were displayed.

    I haven't been able to find any more references to this issue online, so has anyone else run into it? Any suggestions of how to resolve it? I've deleted ~/Library/Safari (Edit: And the com.apple.Safari files in ~/Library/Preferences), but no luck there.
     
  2. Jagardn macrumors 6502a

    Joined:
    Apr 18, 2011
    #2
    I'm having a problem with cookies also. I have zero options on the Preference>Privacy page, it's completely empty. When I go to do my online banking, the page says my browser is not accepting cookies. The website does work under Chrome.
     
  3. Nermal thread starter Moderator

    Nermal

    Staff Member

    Joined:
    Dec 7, 2002
    Location:
    New Zealand
    #3
    This issue was driving me up the wall and I haven't been able to find any solution online, so today I did a complete erase and reinstall of OS X... and the problem STILL HAPPENS!

    All I've done is installed 10.6.6 from my MBP's install DVD, installed all updates through Software Update, and changed my system language to British. That's all I did... then tested cookie removal and it blew away the whole lot again.

    I don't understand how it's still happening after reinstalling the entire OS. Does anyone have any ideas at all?
     
  4. munkery macrumors 68020

    munkery

    Joined:
    Dec 18, 2006
    #4
    I think you are misinterpreting the prompt.

    Screen shot 2011-09-01 at 11.41.04 PM.png

    Try selecting "Remove" instead of "Remove All."
     
  5. Nermal thread starter Moderator

    Nermal

    Staff Member

    Joined:
    Dec 7, 2002
    Location:
    New Zealand
    #5
    I don't think I am; the message says "the 2 displayed sites" and proceeds to remove all 84...

    It looks like you've missed the step about using the search box.
     
  6. munkery macrumors 68020

    munkery

    Joined:
    Dec 18, 2006
    #6
    Whoops, sorry!

    Definitely a glitch that you found.

    I guess the prompt only counts the number of sites listed in the GUI despite the "Remove All" button dumping all the contents of the storage.

    Why have two buttons to do this (one in previous menu)? It makes more sense the way that you want it to function.

    Have you tried command clicking the items you want removed and then clicking "Remove"?
     
  7. Nermal thread starter Moderator

    Nermal

    Staff Member

    Joined:
    Dec 7, 2002
    Location:
    New Zealand
    #7
    And in previous versions, it worked.

    That does work but it's a matter of remembering to do it.

    Since I now know that it's not just my system, I'll log a bug with Apple.
     
  8. Nermal thread starter Moderator

    Nermal

    Staff Member

    Joined:
    Dec 7, 2002
    Location:
    New Zealand
    #8
    If anyone's still following this thread: It's fixed in 5.1.1 :)
     

Share This Page