Safari 7.1.6: YouTube only playing 144p

Discussion in 'OS X Mavericks (10.9)' started by ferdinandh, Dec 5, 2015.

  1. ferdinandh macrumors newbie

    Joined:
    Dec 5, 2015
    #1
    Hey everyone,

    I have a mid 2014 MBP running OS X 10.9.5 and Safari 7.1.6 and since last week or so, I can only play YouTube videos at 144p. All other quality options are grayed out and can't be selected.

    Does anyone else also have this issue? Is it because YouTube dropped support for Safari 7.1.6?

    Thanks a lot!
     
  2. asoksevil macrumors 6502

    Joined:
    Jun 7, 2010
    Location:
    Taipei, Taiwan
    #2
    Try updating to Safari 9.0.1 you can get up to 720p.
     
  3. redheeler macrumors 603

    redheeler

    Joined:
    Oct 17, 2014
    #3
    Strange, I can get 720p to play even in Safari 5.1.10 for Snow Leopard. I agree with the suggestion above, you have nothing to lose by updating to the Mavericks version of Safari 9.0.1 (should appear in App Store > Updates).
     
  4. ferdinandh thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 5, 2015
    #4
    Yea cause on my other Mac, running 10.8.5 with Safari 6.2.8, YouTube works fine as well!

    The thing is I don't really want to update to Safari 9 because I'm not a big fan of the updated design..
     
  5. redheeler macrumors 603

    redheeler

    Joined:
    Oct 17, 2014
    #5
    Don't worry, the Mavericks version looks identical to Safari 7 (other than the updated developer tools).
     
  6. ferdinandh thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 5, 2015
    #6
    Great, thanks for the heads up!
     
  7. ferdinandh thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 5, 2015
    #7
    So for anyone interested, installing Apple's recommended security updates through the Mac App Store seemed to have solved the problem! Now YouTube videos up to 1080p on Safari 7 work again.
     

Share This Page