Safari causing system to choke up for a min?

honeycombz

macrumors 6502
Original poster
Jul 6, 2013
474
113
What are all these showing up in console. My system sort of chokes up for a min once or twice a day, might be when I open up Safari for the first time since reboot? Not sure. Sort of does the following for a min.

Code:
error    07:45:53.536639 -0400    com.apple.WebKit.Networking    TIC Read Error [7:0x7fafd701e840]: 1:57
error    07:45:53.536684 -0400    com.apple.WebKit.Networking    TIC Read Error [7:0x7fafd701e840]: 1:57
error    07:45:53.536729 -0400    com.apple.WebKit.Networking    TIC Read Error [7:0x7fafd701e840]: 1:57
error    07:45:53.536789 -0400    com.apple.WebKit.Networking    TIC Read Error [7:0x7fafd701e840]: 1:57
default    07:45:53.536908 -0400    com.apple.WebKit.Networking    TIC TCP Conn Cancel [7:0x7fafd701e840]
default    07:45:53.810551 -0400    com.apple.WebKit.Networking    TIC TCP Conn Event [8:0x7fafd71585f0]: 2 Err(0)
error    07:45:53.810618 -0400    com.apple.WebKit.Networking    TIC Read Error [8:0x7fafd71585f0]: 1:57
error    07:45:53.810671 -0400    com.apple.WebKit.Networking    TIC Read Error [8:0x7fafd71585f0]: 1:57
error    07:45:53.810710 -0400    com.apple.WebKit.Networking    TIC Read Error [8:0x7fafd71585f0]: 1:57
error    07:45:53.810756 -0400    com.apple.WebKit.Networking    TIC Read Error [8:0x7fafd71585f0]: 1:57
default    07:45:53.810852 -0400    com.apple.WebKit.Networking    TIC TCP Conn Cancel [8:0x7fafd71585f0]
default    07:45:53.813375 -0400    com.apple.WebKit.Networking    TIC TCP Conn Event [5:0x7fafd7015670]: 2 Err(0)
error    07:45:53.813433 -0400    com.apple.WebKit.Networking    TIC Read Error [5:0x7fafd7015670]: 1:57
error    07:45:53.813477 -0400    com.apple.WebKit.Networking    TIC Read Error [5:0x7fafd7015670]: 1:57
error    07:45:53.813522 -0400    com.apple.WebKit.Networking    TIC Read Error [5:0x7fafd7015670]: 1:57
error    07:45:53.813567 -0400    com.apple.WebKit.Networking    TIC Read Error [5:0x7fafd7015670]: 1:57
Also around the same time I see this in system.log
Code:
ep  6 07:44:07 com.apple.xpc.launchd[1] (com.apple.WebKit.WebContent.Development): Unknown key for Boolean: _HighBitsASLR
Sep  6 07:44:07 com.apple.xpc.launchd[1] (com.apple.WebKit.WebContent.Safari): Unknown key for Boolean: _HighBitsASLR
Sep  6 07:44:07 com.apple.xpc.launchd[1] (com.apple.WebKit.Plugin.32): Unknown key for Boolean: _HighBitsASLR
Sep  6 07:44:07 com.apple.xpc.launchd[1] (com.apple.WebKit.WebContent): Unknown key for Boolean: _HighBitsASLR
Sep  6 07:44:07 com.apple.xpc.launchd[1] (com.apple.WebKit.Plugin.64): Unknown key for Boolean: _HighBitsASLR
Sep  6 07:44:07 com.apple.xpc.launchd[1] (com.apple.WebKit.WebContent.Development): Unknown key for Boolean: _HighBitsASLR
Sep  6 07:44:07 com.apple.xpc.launchd[1] (com.apple.WebKit.Plugin.32): Unknown key for Boolean: _HighBitsASLR
Sep  6 07:44:07 com.apple.xpc.launchd[1] (com.apple.WebKit.WebContent): Unknown key for Boolean: _HighBitsASLR
Sep  6 07:44:07 com.apple.xpc.launchd[1] (com.apple.WebKit.Plugin.64): Unknown key for Boolean: _HighBitsASLR
Also finding stuff related to Microsoft Keychain? Can this be deleted? What does this related to?

Code:
default    08:34:56.766120 -0400    com.apple.WebKit.Networking    0x7fa24eaa4a60 opened /Volumes/HDD/Users/serge/Library/Keychains/Microsoft_Intermediate_Certificates: 20460 bytes
default    08:34:56.766345 -0400    com.apple.WebKit.Networking    CSSM Exception: -2147413737 CSSMERR_DL_DATASTORE_DOESNOT_EXIST
default    08:34:56.766624 -0400    com.apple.WebKit.Networking    dbBlobVersion() failed for a non-existent database
default    08:34:56.767067 -0400    com.apple.WebKit.Networking    0x7fa24ea74920 opened /Library/Keychains/System.keychain: 142992 bytes
i also have com.apple.Webkit.Networking.xpc in Firewall options set to allow connections. Should this be blocked?
 
Last edited:

honeycombz

macrumors 6502
Original poster
Jul 6, 2013
474
113
Got the lag again today. This time pinpointed it in console to 1 min and this was what the system log said.

Code:
Sep 12 07:30:50 HDD com.apple.xpc.launchd[1] (com.apple.quicklook[2067]): Endpoint has been activated through legacy launch(3) APIs. Please switch to XPC or bootstrap_check_in(): com.apple.quicklook
Sep 12 07:30:55 HDD com.apple.xpc.launchd[1] (com.apple.DumpGPURestart): Service only ran for 1 seconds. Pushing respawn out by 9 seconds.
Seems like this XPC thing pops up quite a bit around when I am having problems. I noticed in firewall options com.apple.Webkit.Networking.xpc is listed as 'allow incoming connections'. I never added it there, don't really know what this is but hoping someone might be able to shed some light on how I could resolve this?