Safari; Certificates and unable to establish secure connection

Discussion in 'OS X El Capitan (10.11)' started by mpfuchs, Jul 9, 2015.

  1. mpfuchs macrumors regular

    mpfuchs

    Joined:
    Sep 19, 2014
    Location:
    VA
    #1
    Hi guys,
    I've ran into a few issues in Safari on the PB.
    It's asking me about certificates on almost every website I visit.
    And some websites won't load at all, showing the unable to establish secure connection message.

    Youtube for example loads in a strange way which makes it unusable, which also means that any website with youtube videos embedded, won't show them.

    Interestingly iCloud.com doesn't even work...

    Is this a bug, or some setting I need to change?
    Anybody else seeing this issue?

    Thanks, Martin
     
  2. jimmeh1988 macrumors regular

    Joined:
    Oct 22, 2014
    #2
    I had this when I installed. My issue was Avast web monitoring or whatever it's called. Had to disable to resolve!
     
  3. mpfuchs thread starter macrumors regular

    mpfuchs

    Joined:
    Sep 19, 2014
    Location:
    VA
    #3
    YES, that was it!
    Thanks so much for the quick reply.
    It's working great now.
     
  4. greg8799 macrumors newbie

    Joined:
    Nov 21, 2009
    Location:
    Manchester, UK
  5. mpfuchs thread starter macrumors regular

    mpfuchs

    Joined:
    Sep 19, 2014
    Location:
    VA
    #5
    Guys, I found that it is not necessary to disable the whole Web Shield. But when you click settings in the Web Shield, just uncheck "scan secured connections".
    That took care of it for me.
     

Share This Page