Safari no sound with HTML5 video

Discussion in 'OS X Mountain Lion (10.8)' started by iphnhelp, Feb 7, 2013.

  1. iphnhelp macrumors regular

    Jun 16, 2010
    Anyone know how to fix this? Safari plays HTML 5 video but there is no audio. When I switch to flash player on youtube there is audio. But on pages with HTML 5 video like the Verge, no audio.
  2. dontpannic macrumors 6502


    May 16, 2011
    Orpington, Kent, UK
  3. iphnhelp thread starter macrumors regular

    Jun 16, 2010
    No it's not that. I think there is a bug with Safari and HTML 5 audio. There are a couple of threads on apple support with people complaining but the solution is to switch YouTube back to Flash mode. Which works for YouTube, but for sites that aren't youtube that have HTML 5 embed video- the audio doesn't work.

    Has anyone else experienced this?
  4. blueroom macrumors 603


    Feb 15, 2009
    Toronto, Canada
    Post a link to a site that demonstrates the problem.
  5. Peace macrumors Core


    Apr 1, 2005
    Space--The ONLY Frontier
    Works for me fine.

    Try clicking on the sound level icon on the right. You may have accidentally muted it.
  6. iphnhelp thread starter macrumors regular

    Jun 16, 2010
    Not- not muted. This happens tome with HTML videos. Must be my safari messed up. I'll try resetting it.
  7. mountainbiker80 macrumors member

    Sep 8, 2007
    Anyone find a solution to this? I have 4 Macs in the house, all on 10.8 (all fully updated). Only my MacBook Pro has this problem. My iPhone and iPad and PC computers are fine as well. Even Firefox ON THE PROBLEM MacBook Pro can play the audio correctly. It is unique to Safari.

    I have tried resetting use. Other profiles on the same machine have the same it's not preference/profile specific. I do NOT have the YouTube HTML5 pilot cookie (agian, I reset Safari, and then went the additional step of erasing all the cookies that the reset didn't clear.)
  8. JerseyDoug macrumors regular

    May 10, 2012
    Anyone ever come up with a solution? I am having the same problem. No sound from youtube. itunes sound works fine.
  9. djsound macrumors 6502a


    Dec 4, 2006
    youTube works fine for me but not other sites with .mp4' audio (in safari). I have flip4mac installed and it worked before but not anymore...even if I download the .mp4 to my hard drive....still no audio....but it works fine in chrome.
  10. sasidhar macrumors newbie

    Jun 28, 2014
    Facing problem in mp4 format safari

    How to make mp4 video will work in safari


    How to make mp4 video will work in safari

Share This Page