Safari not loading pages, other browsers doing fine

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by Akarin, Aug 25, 2014.

  1. Akarin, Aug 25, 2014
    Last edited: Aug 25, 2014

    Akarin macrumors 6502

    Akarin

    Joined:
    Oct 16, 2011
    Location:
    Nyon, Switzerland
    #1
    Hi,

    I have an issue many seem to have: Safari 7.0.5 (and now 7.0.6) hangs when loading web pages whereas other browsers (Chrome, Firefox) work just fine. I've ran my tests on WiFi with two different routers as well as through iPhone tethering.

    Here are the steps I have taken so far but the problem persists:

    - re-installed my MacBook Air completely with the latest image from the App Store
    - Reset Safari
    - Disabled extensions
    - Unchecked "Warn when visiting fraudulent website"
    - Unchecked "Stop plug-ins to save power"
    - In the Develop menu, checked "Disable caches"
    - In WiFi settings, disabled IPv6
    - Changed DNS to OpenDNS
    - Deleted all Safari plist, caches, favicons cache, etc.
    - Turned off Safari in iCloud settings
    - Fixed permissions, rebooted
    - Disabled the prefetch setting from terminal
    - Emptied all my logs, launched Safari and tried to open this url: https://pragprog.com/login . Here is the (anonymised) result:

    24/08/14 21:21:35.340 com.apple.launchd[1]: (com.apple.WebKit.WebContent.561A6831-7FA6-4E02-9B5B-FD48490AD905[346]) Could not terminate job: 3: No such process

    24/08/14 21:21:35.340 com.apple.launchd[1]: (com.apple.WebKit.WebContent.561A6831-7FA6-4E02-9B5B-FD48490AD905[346]) Using fallback option to terminate job...

    24/08/14 21:21:35.340 com.apple.launchd[1]: (com.apple.WebKit.Networking.89C22912-D84A-4B32-8401-468739D3BCED[287]) Could not terminate job: 3: No such process

    24/08/14 21:21:35.340 com.apple.launchd[1]: (com.apple.WebKit.Networking.89C22912-D84A-4B32-8401-468739D3BCED[287]) Using fallback option to terminate job...

    24/08/14 21:21:35.346 com.apple.launchd[1]: (com.apple.WebKit.Networking.89C22912-D84A-4B32-8401-468739D3BCED[287]) Exited with code: 1


    I also deleted all the passwords in my keychain, deleted all the bookmarks and emptied the reading list, just in case there was some corruption there. Still no success.

    Any help with this issue is greatly appreciated, it's driving me nuts and currently have to use Chrome.

    Also, it seems others have the same issue as I have but so far, couldn't find an answer: https://discussions.apple.com/thread/6501064?start=0&tstart=0

    (and my original thread in Apple support forum, with even more console logs: https://discussions.apple.com/thread/6500707 )
     
  2. Bizcocho macrumors newbie

    Joined:
    Aug 11, 2014
    #2
    I have the same issue on all of Yosemite DPs. I did inplace upgrade on all. I also have the same issue on IOS8 for both my iPhone and iPad.
     
  3. Akarin thread starter macrumors 6502

    Akarin

    Joined:
    Oct 16, 2011
    Location:
    Nyon, Switzerland
    #3
    That doesn't sound too good for my problem, then. I was kinda expecting Yosemite would make the issue go away. I have a dev version of Yosemite but on my Mini which never had the issue with Safari my MBA currently has.
     
  4. Fishrrman macrumors G4

    Joined:
    Feb 20, 2009
    #4
    Would you care to provide us with the URL's of the pages that won't load?
     
  5. Akarin thread starter macrumors 6502

    Akarin

    Joined:
    Oct 16, 2011
    Location:
    Nyon, Switzerland
    #5
  6. Fishrrman macrumors G4

    Joined:
    Feb 20, 2009
    #6
    OP:
    I just tried all the links you provided in the post above, and they all load for me.

    Late 2012 Mac Mini, 10.8.5, Safari 6.0.5.
     
  7. NunoBerny, Oct 10, 2014
    Last edited: Oct 10, 2014

    NunoBerny macrumors regular

    NunoBerny

    Joined:
    Feb 12, 2012
    Location:
    Lisbon, Portugal
    #7
    Here, the ONLY page (so far) that won't load is this one:

    https://www.portaldasfinancas.gov.pt/pt/inicio.action

    The URL bar fills halfway through then it stops. It also prevents from opening pages on other tabs for a while.
    This is a page I used about once a week for years without any problems.
    Friends with other platforms access the page just fine.

    Could someone using a similar setup test it for me?

    MacMini,Safari 7.1 on Mavericks.
     

Share This Page