SAM unlock messed up my Verizon iPhone

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by dault2, Apr 23, 2012.

  1. dault2 macrumors member

    Joined:
    Apr 3, 2010
    #1
    So I tried to use the SAM unlock to use a t-mobile sim and it wouldn't recognize the sim after plugging it into itunes many time so I decided to give up and put my Verizon sim back in.

    When I put my Verizon sim back in it activates I can send texts but I cant make or receive phone calls. It says something like "currently unable to authenticate your phone" can anyone help? I need my phone back!!!

    Thanks!
     
  2. jdzialak macrumors regular

    Joined:
    Aug 14, 2008
  3. apollo1444 macrumors 65816

    Joined:
    Jul 22, 2011
    Location:
    mexico
    #3
    Call Verizon and ask for a reset from their end, or just restore
     
  4. dault2 thread starter macrumors member

    Joined:
    Apr 3, 2010
    #4
    Yes I have tried disabling sam, uninstaling it, deleting the lockdownd folder. I think that I may have messed up the sim some how in the settings but everything looks normal... I dont want to restore because I'll lose my jailbreak
     
  5. terraphantm macrumors 68040

    Joined:
    Jun 27, 2009
    Location:
    Pennsylvania
    #5
    Deactivate the phone and the try activating it without any sim. My understanding is that CDMA 4S' don't need SIMs to activate on their native carriers.
     
  6. dault2 thread starter macrumors member

    Joined:
    Apr 3, 2010
    #6
    Activates but does the same thing... hmm this is really weird
     
  7. apollo1444 macrumors 65816

    Joined:
    Jul 22, 2011
    Location:
    mexico
    #7
    call verizon they can reset the phones parameters on their end
     
  8. dault2 thread starter macrumors member

    Joined:
    Apr 3, 2010
    #8
    Ok I called Verizon and they were able to fix my calling. 3g still isn't working and they told me just to do a restore.
     
  9. dault2 thread starter macrumors member

    Joined:
    Apr 3, 2010
    #9
    3G is back!

    Update #2: I restored my phone and that didn't help. Called Verizon again and the rep I talked to restarted my line or something? If your having the same problem just ask them to reset your line! you probably wont have to restore

    Thanks again for all the help
     
  10. hackthatphone macrumors 68000

    hackthatphone

    Joined:
    Jul 28, 2010
    #10
    Wow what a pain. So did you have a 4 or a 4 S? I know the 4 S Sprint phone has a sim in it, it must just handle data as you can remove it and still make a call.
     

Share This Page