Scanning onto mac

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by gadgetgirl85, May 25, 2014.

  1. gadgetgirl85 macrumors 68040

    gadgetgirl85

    Joined:
    Mar 24, 2006
    #1
    I have a brother printer and have no issues scanning onto my PC when plugged in. I can't seem to figure out how to do it onto my mac..is this only a windows/PC feature?
     
  2. Jhingha macrumors regular

    Jhingha

    Joined:
    Feb 28, 2011
    #2
    Use Spotlight (CMD+Spacebar) to search for 'Image Capture’
    the printer should show up in that list and will enable you to make scans.
     
  3. FreakinEurekan macrumors 68040

    FreakinEurekan

    Joined:
    Sep 8, 2011
    Location:
    Eureka Springs, Arkansas
    #3
    http://support.apple.com/kb/ht4505
     
  4. Tumbleweed666 macrumors 68000

    Tumbleweed666

    Joined:
    Mar 20, 2009
    Location:
    Near London, UK.
    #4
    Have you looked on the Brother website to see if they have an App to manage scanning?
     
  5. maflynn Moderator

    maflynn

    Staff Member

    Joined:
    May 3, 2009
    Location:
    Boston
    #5
    First check to see if you can download drivers for the make of the scanner, then use image capture if you don't find it.

    In my experience many current scanner makers are not producing apps for OSX scanning but letting consumers use the image capture app which is ok, but typically not has good as the provided apps. My Epson scanner went this route and I'm disappointed because the windows app that you can use is very powerful, the older OSX app the same thing but its not compatible with Mavericks so I need to Image Capture - sorry to gripe :/
     

Share This Page