Screen flicker when watching streaming video

Discussion in 'MacBook' started by UKmacman, Apr 2, 2008.

  1. UKmacman macrumors regular

    Joined:
    Oct 4, 2007
    #1
    Hi All, using my new 2.4 macbook and have noticed when watching streaming video i.e. bbc website, that the image flickers constantly. My screen is fine normally but has anyone else had this. It was always fine on my ibook. Thoughts?
     
  2. cheekybobcat macrumors 6502a

    cheekybobcat

    Joined:
    Dec 26, 2007
    Location:
    U-S of A
    #2
    Only things I can think of is out-of-date flash player or faulty hardware...
    If your flash player is all up to date, then I would suggest calling Apple.
    Oh, and I had a problem with my iSight that was mechanical and brought it back within the 2 weeks so if you bought your computer within 2 weeks, I would say you should bring it to an Apple store (if your Flash player is all good) and show a Genius the problem and they are likely to exchange it providing you have a receipt.
    Hope this helps a bit :)
     
  3. rlewis1952 macrumors newbie

    Joined:
    Mar 31, 2008
    Location:
    Dallas,Tx
    #3
    I have the same thing w/my 3 week old 2.4. It happens when using quicktime player. Thoughts?
     
  4. iTone macrumors regular

    iTone

    Joined:
    Mar 12, 2007
    Location:
    CA.
    #4
    this happens on my macbook as well. i first i thought it was flip4mac but yesterday it happened with a streaming .mov movie. i hope this is easily fixable. and it's odd because i remember it working fine before. :confused:
     
  5. archesdevil macrumors 6502

    archesdevil

    Joined:
    Apr 2, 2008
    #5
    Same problem here with my new 2.4 blackbook. Continued after upgrading ram to 4 gigs and new quicktime update.
     
  6. iTone macrumors regular

    iTone

    Joined:
    Mar 12, 2007
    Location:
    CA.
    #6
    maybe it's the last quicktime update that caused this?
     
  7. UKmacman thread starter macrumors regular

    Joined:
    Oct 4, 2007
    #7
    Mine is okay on quicktime it is just from websites that there is the problem. What a bummer - a 3 week old laptop and a problem!
     
  8. iTone macrumors regular

    iTone

    Joined:
    Mar 12, 2007
    Location:
    CA.
    #8
    This is really annoying. I am trying to watch trailers and the freaking video flickers. :mad:
     
  9. Webb macrumors regular

    Webb

    Joined:
    Aug 21, 2007
    #9
    Same happened to my new 2.4ghz MacBook with 4gb memory,but only when watching on Apple.com tutorial videos.Youtube plays fine,or any other video site.
     
  10. rlewis1952 macrumors newbie

    Joined:
    Mar 31, 2008
    Location:
    Dallas,Tx
    #10
    I have done some testing and it seems that it happens on apple.com tutorial videos only for me. When I run xp on my mac the videos run fine? Who knows?
     
  11. archesdevil macrumors 6502

    archesdevil

    Joined:
    Apr 2, 2008
    #11
    Update; I have noticed mine only flickers on certain videos. Some streaming some downloaded. Also, it goes away in full screen mode. I am running new blackbook 2.4 with 4GB, and latest Quicktime update.
     
  12. riko macrumors regular

    Joined:
    Feb 25, 2006
    Location:
    Glasgow area, Scotland
    #12
    im having the same problem on my new 2.4 blackbook with the videos on the bbc website. at first i though it was the beta version of real player so switched to flip4mac but its the same in both. I have found that if i set the flip4mac options to open the video in quicktime the problem doesnt occur.

    hope this is sorted soon. very annoying on a brand new laptop

    graham
     
  13. Italchef macrumors 6502

    Joined:
    Nov 3, 2003
    Location:
    Maple, Ontario
    #13
    I have this same thing happening to me as well on my new Macbook 2.4GHz with 4GB RAM. Only happens sometimes, with some videos, not in full screen mode. I haven't worried about it because the full screen works fine, dvd's etc. I would like to know what the problem is though. It's a relief to see that I'm not the only one having this issue.

    Mick
     

Share This Page