Screen flicking after reinstalling OS X..solutions??

XheartcoreboyX

macrumors 6502a
Original poster
Jul 3, 2007
753
0
hey,i got my new mbp just yesterday and my stupid friend messed with the fonts by accident...i had to reinstall the OS from the cds...while installing and after the installing is done(now)..i can see the screen shows something like waves from top to bottom of screen(flicking??)..how to solve that??? the problem was 100% not there before the installation.

any solutions?!

Edit:this problem can be noticed especially in the middle brightnesses.
 

Trepex

macrumors 6502a
Apr 5, 2007
622
0
Ottawa, Canada
thanks for response =)
i shut down the computer,took off the battery,press and hold power button then put the battery back in and power the machine again..the problem is still there...

should i keep the megsafe connected while the process? did i do anything wrong??
No you want no power to the laptop at all when you do it. Did you leave it plugged in the first time?
 

Trepex

macrumors 6502a
Apr 5, 2007
622
0
Ottawa, Canada
nope,it was running on battery only.
I dunno what to tell you, sorry. I had the exact same problem pop up after reinstalling and it fixed things when I did the NVRAM reset. There really is no more to it than shutdown, unplug, remove battery, and hold the power button down for 5 or more seconds. Then plug in battery and reboot.

Maybe someone else has other suggestions? Good luck!
 

XheartcoreboyX

macrumors 6502a
Original poster
Jul 3, 2007
753
0
I dunno what to tell you, sorry. I had the exact same problem pop up after reinstalling and it fixed things when I did the NVRAM reset. There really is no more to it than shutdown, unplug, remove battery, and hold the power button down for 5 or more seconds. Then plug in battery and reboot.

Maybe someone else has other suggestions? Good luck!
hey gee thanks it worked!!
maybe i just imagined that the problem is still there...but im focusing on the screen changing the brightness and its just perfect. =D
 

Trepex

macrumors 6502a
Apr 5, 2007
622
0
Ottawa, Canada
hey gee thanks it worked!!
maybe i just imagined that the problem is still there...but im focusing on the screen changing the brightness and its just perfect. =D
It really should fix it... it's just something that happens if you update and specifically install the EFI patch, then reinstall the OS. Effin' Apple :p