Screen goes crazy when respringing

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by jjk454ss, Feb 17, 2012.

  1. jjk454ss, Feb 17, 2012
    Last edited: Feb 17, 2012

    jjk454ss macrumors 601

    jjk454ss

    Joined:
    Jul 10, 2008
    #1
    Does anyone else's screen go crazy after a respiring? I see a jumbled mess of what was sometimes on the screen before I resprang. It started happening after jailbreaking it, it doesn't effect anything, it only shows up for a second right before the Lockscreen comes back up after a respring:

    [​IMG]
     
  2. AndrewR23 macrumors 68040

    Joined:
    Jun 24, 2010
    #2
    yup me too.
     
  3. htownmade1984 macrumors regular

    Joined:
    Aug 5, 2010
  4. jjk454ss thread starter macrumors 601

    jjk454ss

    Joined:
    Jul 10, 2008
    #4
    I guess I'm glad its not just me.
     
  5. Fantasigraphic macrumors 65816

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Location:
    TN
    #5
    Its a bug in Winterboard when using a Lock Theme (LockBackground.html)
     
  6. Ali. macrumors member

    Joined:
    Jul 2, 2011
    Location:
    New Zealand
    #6
    Yup, happens to me everytime I respring when I use a lock theme from 4.2.1 running 5.0.1
     
  7. jjk454ss thread starter macrumors 601

    jjk454ss

    Joined:
    Jul 10, 2008
    #7
    I never noticed it was only when using a LockBackground.html, thanks for the info.
     
  8. theriddler macrumors member

    Joined:
    Dec 6, 2011
    Location:
    Malaysia
  9. bandofbrothers macrumors 601

    bandofbrothers

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Location:
    Uk
    #9
    I only get an issue when restringing via the sbsettings !

    It just hangs.
     
  10. jjk454ss thread starter macrumors 601

    jjk454ss

    Joined:
    Jul 10, 2008
    #10
    I never even saw that post.

    Does you only hang for a second or two? Or does it permanently hang?
     
  11. bandofbrothers macrumors 601

    bandofbrothers

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Location:
    Uk
    #11

    Permanently hangs !
     
  12. jjk454ss thread starter macrumors 601

    jjk454ss

    Joined:
    Jul 10, 2008
    #12
    I have never had mine permanently hang on me, just the screwy screen more a moment.
     
  13. ZDDP1273 macrumors 6502

    Joined:
    Jul 18, 2008
    #13
    Mine does this as well but has never hung permanently. Only a couple of seconds at the most before my LS shows up. I figured it was just the LS loading so I never thought twice about it.
     
  14. bandofbrothers macrumors 601

    bandofbrothers

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Location:
    Uk
    #14

    This only happens in sbsettings when i repsring thro the drop down menu.

    All others ways it takes seconds.

    Not a biggie I just don't use that way now.
     
  15. Ali. macrumors member

    Joined:
    Jul 2, 2011
    Location:
    New Zealand
    #15
    Yeah I had the same issue on 4.2.1 and now on 5.0.1.

    Completely avoid using SBSettings respring now and just use Winterboard or Springtomizes one.

    If memory serves correctly, I think it may have to do with the way springboard caches. It's not a permanent respring but it can take quite some time to eventually go back to lockscreen.

    I'm surprised the issue hasn't been patched, seems to affect a fair number of people.
     
  16. jesuispizza macrumors regular

    Joined:
    Apr 11, 2011
    #16
    +1 here as well, but it has never hung on me. It's actually funny to me now, because I am always curious to see what kind of random stuff will show up the next time haha.
     
  17. NanoNyrd macrumors regular

    Joined:
    Dec 1, 2011
    #17
    I saw it too every time i resprung (?) with a Winterboard lock screen theme. Or maybe just with Winterboard installed. It went away when I restored the phone and did not reinstall Winterboard.
     
  18. bandofbrothers macrumors 601

    bandofbrothers

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Location:
    Uk
    #18

    What do you do to get themes ?

    Im not liking the way you can go more in-depth and start changing files !
     
  19. t0rr3s macrumors 6502

    t0rr3s

    Joined:
    Dec 23, 2010
    #19
    happens to me too.
    i don't really mind it much.

    i kinda like, a little crazy.
     
  20. scirica macrumors 68020

    scirica

    Joined:
    May 13, 2008
    Location:
    Dallas, TX
    #20
    Good to see this and know that it's not just me. I'll try to respring outside of SBSettings next time and see what happens.
     
  21. Alfroggy macrumors newbie

    Joined:
    May 24, 2011
    #21
    This issue causes me to avoid theming lockscreen the HTML way. I managed skinning the time in a flip clock style without making use of a Winterboard widget. It required some tweaks to make it way different from stock :)
     
  22. MonkeyBrainz macrumors regular

    MonkeyBrainz

    Joined:
    Feb 18, 2012
    #22
    Happens to me all the time, but turning the screen off and on removes the glitch and all is well.
     
  23. radge macrumors member

    radge

    Joined:
    Apr 28, 2011
    Location:
    Salt Lake City, UT
    #23
    I've encountered the same thing, but never knew why. I just went about my business and didn't see any issues with the phone. I'm glad I found this thread to let me know I'm not the only one.
     
  24. jjk454ss thread starter macrumors 601

    jjk454ss

    Joined:
    Jul 10, 2008
    #24
    Yeah, I just ignored it, but then started wondering if I was the only one. So I had to ask, and I'm certainly not alone:D.
     

Share This Page