Screen issue with my iMac

Discussion in 'iMac' started by patchel, Sep 22, 2010.

  1. patchel macrumors member

    patchel

    Joined:
    May 26, 2008
    #1
    Hi,

    Don't know if anybody else experiences this, but I get the screen like the image below about 2 out of 10 times every time I open my iMac.

    any thoughts?

    [img=http://img684.imageshack.us/img684/125/img0001yrk.th.jpg]
     
  2. spinnerlys Guest

    spinnerlys

    Joined:
    Sep 7, 2008
    Location:
    forlod bygningen
    #2
    And with "open up" you mean "power on / boot up" I guess? Or is it waking from sleep?

    [​IMG]

    I assume you still have warranty or Apple Care?
     
  3. Hellhammer Moderator

    Hellhammer

    Staff Member

    Joined:
    Dec 10, 2008
    Location:
    Finland
  4. patchel thread starter macrumors member

    patchel

    Joined:
    May 26, 2008
    #4
    Thanks for the reply guys, I have already reset the PRAM and it didn't work.

    I ran disk utility as advised by someone from apple support and it found errors in the disk. I'll see if running it from the installation disk will fix it. Would I lose data if I do that?

    I still have warranty though.
     
  5. spinnerlys Guest

    spinnerlys

    Joined:
    Sep 7, 2008
    Location:
    forlod bygningen
    #5
    No, data will not be lost by scanning the HDD for errors via the Restore DVD.
    But as soon as you can, make a backup of your important files.
    If you have another Mac with Firewire: Target Disk Mode.
     
  6. patchel thread starter macrumors member

    patchel

    Joined:
    May 26, 2008
    #6
    Thanks man. I forgot to answer your question earlier.

    This happens when the mac boots up. Not from waking up from sleep.
     
  7. The Samurai macrumors 68000

    The Samurai

    Joined:
    Dec 29, 2007
    Location:
    Glasgow
    #7
    Hi Patchel

    Just wondering if you managed to get this sorted? I have the same issues since the last 12 months but never bothered too much until recently when the system started to freeze etc.


    Cheers
     

Share This Page