Screen recording!

Discussion in 'iOS 11' started by viperGTS, Jun 5, 2017.

  1. viperGTS macrumors 65816

    Joined:
    Nov 15, 2010
    #1
    For those that have the beta installed, how is screen recording? That's one of the "smaller" features that I feel will be particularly useful.

    Is anything cut off? How does it work with Snapchat; is audio cut off?
     
  2. GadgetGeek407 macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 26, 2009
    Location:
    florida
    #2
    I thought this is a handy edition to have. Works nice.
     
  3. Mi1lion macrumors member

    Mi1lion

    Joined:
    Jun 4, 2017
    Location:
    Twin Peaks, CA
    #3
    It lags slightly on my iPad mini 2 but definitely a cool feature! No more using QuickTime + Lightning Cable.
     
  4. GadgetGeek407 macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 26, 2009
    Location:
    florida
    #4
    Is this an app or built in control center feature
     
  5. GCHASE1995 macrumors regular

    GCHASE1995

    Joined:
    Jul 4, 2015
    #5
    For some reason a screen recording has sound (when enabled) in the photos app. Sent one to my friend on Facebook messenger/ Facebook app it has no sounds
     
  6. Mi1lion macrumors member

    Mi1lion

    Joined:
    Jun 4, 2017
    Location:
    Twin Peaks, CA
    #6
    You must add it to your Control Center via Setttings.

    Settings > Control Center and add in the Recording feature.
     
  7. GadgetGeek407 macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 26, 2009
    Location:
    florida
    #7
    Bad question on my part. I added it already as I'm the OP lol. But was curious if it's an app. It's not
     
  8. Mi1lion macrumors member

    Mi1lion

    Joined:
    Jun 4, 2017
    Location:
    Twin Peaks, CA
    #8
    No, doesn't look like it. From the Control Center you turn on recording and when done, it saves to your Photos as a video.
     
  9. GadgetGeek407 macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 26, 2009
    Location:
    florida
    #9
    I did get it to play sound on Facebook app and Snapchat
     
  10. DBZmusicboy01 macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 30, 2011
    #10
    does it notify snapchat if you video record?
     
  11. BlankStar macrumors regular

    Joined:
    Aug 13, 2004
    Location:
    Belgium
    #11
    Stupid though: while recording a blue bar appears on top of your screen (like when on a call or using the gps) and the bar appears in the screen recording...
     
  12. fokmik macrumors 68000

    Joined:
    Oct 28, 2016
    Location:
    USA
  13. BlankStar macrumors regular

    Joined:
    Aug 13, 2004
    Location:
    Belgium
    #13
    I get that, but that means that every video you record has that flashing bar on top: fugly as hell.
     
  14. Birkan macrumors member

    Birkan

    Joined:
    Sep 11, 2011
    Location:
    Turkey
    #14
    Does it record the screen using HEVC or H264 on iPhone 7/7+ ?
     
  15. steve23094, Jun 10, 2017
    Last edited: Jun 10, 2017

    steve23094 macrumors 68000

    steve23094

    Joined:
    Apr 23, 2013
    #15
    Does it work with third party apps? Games? Facetime?
     
  16. maclab macrumors member

    maclab

    Joined:
    Aug 31, 2009
    #16
    Recording just the screen seems to work ok, but once you record something like game play it records in portrait mode even tho your playing in landscape....I hope this gets fixed.
     
  17. Donka macrumors 68020

    Donka

    Joined:
    May 3, 2011
    Location:
    Scotland
    #17
    Discovered this last night when trying the public beta. Screen recording works great and seems rock solid and smooth for me but I do get the landscape games recording in portrait mode in the vast number of games. I have sent this as feedback to Apple and hope others are doing the same.
    One game, Aerofly 2, this issue happens but the recording occasionally jumps to the correct landscape orientation and everything looks fine then will jump back to portrait and the recording is all skewed again ii.e. height is stretched and width is squashed.
     
  18. Jumpie macrumors 6502a

    Jumpie

    Joined:
    Jul 7, 2008
    Location:
    Atlanta
    #18
    Can't you just edit that out using iMovie or FCP?
     
  19. user1234 macrumors regular

    user1234

    Joined:
    Mar 3, 2009
    Location:
    Sweden
    #19
    For me it doesn't save videos when done. They are nowhere to be found. Bug reported to Apple.
     
  20. Jimmyjamh macrumors member

    Joined:
    Aug 4, 2013
    #20
    They’ve been auto saving into my photos since developer beta 1.
     
  21. Donka macrumors 68020

    Donka

    Joined:
    May 3, 2011
    Location:
    Scotland
    #21
    Good to see the games in wrong orientation bug has been fixed in latest beta.
     
  22. charlituna macrumors G3

    charlituna

    Joined:
    Jun 11, 2008
    Location:
    Los Angeles, CA
    #22
    That would make sense. Those apps aren't' updated for iOS 11 so they might not have the proper codecs for sound
    --- Post Merged, Jul 17, 2017 ---
    I am having that issue on my iPad mini as well. Seems to be working but no save. And i have plenty of space. I'm going to try some resetting settings etc before i send feedback.
    --- Post Merged, Jul 17, 2017 ---
    I would assume yes. Just like I would assume Netflix etc can black the screen against recording like they did screenshots in iOS 10
     
  23. bmac89 macrumors 6502a

    bmac89

    Joined:
    Aug 3, 2014
    #23
    There was a bug which would cause the screen recording to stop and not be saved when going to the notification centre. This has been fixed in PB2 but it still asks if you want to stop the recording after going to notification centre.

    Maybe there is a related bug causing the issue for you?
     
  24. user1234 macrumors regular

    user1234

    Joined:
    Mar 3, 2009
    Location:
    Sweden
    #24
    I just tried again on PB2 and still nothing. Tried stopping it the same way I started it, and by tapping the blue bar at the top of the screen and then I chose stop when it asked. Nothing to be found in my camera roll or anywhere else in photos. It just doesn't seem to work.
     
  25. bmac89 macrumors 6502a

    bmac89

    Joined:
    Aug 3, 2014
    #25
    Very strange, but it is a beta after all and there are lots of strange new bugs since PB2.
    I assume you have tried rebooting the device and maybe you could try a reset of settings?
     

Share This Page