iPad Screens VNC

Discussion in 'iPad' started by max2, Nov 27, 2015.

  1. max2 macrumors 68000

    Joined:
    May 31, 2015
    #1
    Why does everyone like Screens VNC ?

    I hate that you have to install the Screens VNC streamer on your pc with all the extra programs it needs.
    Then have to create a id from their website just to connect to your pc or mac remotely.

    Teamviewer is so much simpler without all the extra programs on your pc. Of course you need teamviewer host on your pc or mac but that is only one program compared to 4.
     
  2. max2 thread starter macrumors 68000

    Joined:
    May 31, 2015
  3. bcaslis macrumors 68020

    Joined:
    Mar 11, 2008
    #3
    Is Screens VNC different than Screens? I use Screens from an iPad Pro to my Macs without having to install anything.
     
  4. The JTizzle macrumors 6502

    The JTizzle

    Joined:
    Jun 14, 2009
    Location:
    Maine
    #4
    Screens doesn't require the Mac App, it just simplifies the process if you can't set it up by yourself.
     
  5. IHelpId10t5 macrumors 6502

    Joined:
    Nov 28, 2014
    #5
    Why would you use anything other than the official Microsoft Remove Desktop application available on the App Store? I use it daily to connect to Win 7, Win 10, Win Server 2008 R2, Win Server 2012 R2. It's a native OS X app and it as fast as using the local box.
     
  6. jeepik macrumors regular

    Joined:
    Oct 2, 2009
    #6
    i frequently have issues with the Microsoft app, the mouse doesn't work and it sticks sometimes

    i use jump desktop
     
  7. Beavix macrumors 6502a

    Beavix

    Joined:
    Dec 1, 2010
    Location:
    Romania
    #7
    It's probably because on the Mac things are much simpler than on PC.

    On my home network when I want to connect from an iPad to my Mac, the only thing I need is the Screens app on iPad. On the Mac I have to enable screen sharing from System Preferences and that's all.

    The Screens Mac app and a Screens account are only needed if I'm away from home and want to connect from the internet to my home Mac. So: two apps and one Screens account.
     

Share This Page