Series 0 to series 3 setup question

Discussion in 'Apple Watch' started by josh bear, Sep 24, 2017.

  1. josh bear macrumors 6502

    Joined:
    Jan 11, 2010
    #1
    Hi all

    Would appreciate some advice. Just bought a series 3 to replace a series zero bought on launch day (Actually queued at Dover street market!). I have not upgraded the zero to iOS 4.

    Can I just set up the series 3 from a backup on my phone of the series zero? Just trying to save time setting up apps etc all again?

    Thanks

    Josh
     
  2. F1ferrari macrumors newbie

    Joined:
    Sep 21, 2017
    #2
    I set my series 3 up from a backup of my series 0, but I had updated it to watchOS 4. You could try without updating. During set up it asked if I wanted to restore from backup, so you could see what it says at that step.
     
  3. gatorknight904 macrumors 6502a

    gatorknight904

    Joined:
    Jul 24, 2011
    Location:
    Dallas/Ft. Worth
    #3
    I was asked the restore from back up question during the setup of my S3 (coming from S0) and I had not updated the S0 to watchOS 4. I believe you will be fine.

    I chose to set up as a new watch though.
     
  4. SamGabbay macrumors 6502a

    SamGabbay

    Joined:
    Oct 15, 2011
    #4
    Yes, you can restore from a backup of older software.

    Sam
     
  5. josh bear thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jan 11, 2010
    #5
    Thanks all. Appreciated. Hoping to see a significant speed bump between 0 and 3!!
     
  6. haruhiko macrumors 601

    haruhiko

    Joined:
    Sep 29, 2009
    #6
    The speed bump is really really significant. Couldn’t be happier with my purchase. I went down from an SS to a Sports model though. I don’t want to spend too much on a watch that is likely to be replaced in 2 years.
     

Share This Page

5 September 24, 2017