Setting up a new Timecapsule network.

Discussion in 'Mac Accessories' started by kclman, Apr 2, 2008.

  1. kclman macrumors newbie

    Joined:
    Mar 11, 2005
    #1
    Hi,

    I am reconfiguring the network at the moment. As I am changing from cable to adsl2+. The adsl service comes with a combined modem and router which I need to have in my network, I would like this wireless router to run a b/g network for my iphone, wii and guests. I also have a timecapsule thats connected to a NAS and a further N express connected to my hifi and a printer.

    Just wondering how I would approach setting this up. I presume I would plug the timecapsule into the adsl router/modem via ethernet. After that I am a bit lost. Thanks for all your help.

    Any help is greatly appreciated.
     
  2. mooty macrumors regular

    Joined:
    Mar 7, 2006
    Location:
    UK
    #2
    Whats the issue with having everything run from the Time Capsule, b/g/n? I assume the TC will switch bands to g if a request comes from g-based hardware? So this could interfere with any n traffic I guess?

    Unsure really - I want to do the exact same. I wanted to run everything on the TC (see attached).
     

    Attached Files:

  3. kclman thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 11, 2005
    #3
    I would like to have a separate N network for my 2 laptops and the time capsule itself. Plus any other N devices.
     
  4. mooty macrumors regular

    Joined:
    Mar 7, 2006
    Location:
    UK
    #4
    Why though - there must be a reason that stopping you wanting a b/g/n wireless network?
     
  5. kclman thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 11, 2005
    #5
    I don't want my b/g devices slowing down my N network.
     

Share This Page