Setting up a Time Machine on a Network drive?

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by NayPaps, Jul 25, 2011.

  1. NayPaps macrumors newbie

    Joined:
    Jul 24, 2011
    #1
    I've been trying to set up my Time Machine backup to a WD 2TB network drive. Although I can access it through Finder, It can't find it when I try to set it up when I go in to configure a Time Machine Backup. Is this even possible to do on something other than a Time Capsule? Since its a network drive, do I have to be connected as a registered user (It says I'm a guest now). <-- Would that make a difference? Thanks, I'm new to Mac and still trying to figure all this stuff out.
     
  2. satcomer macrumors 603

    satcomer

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Location:
    The Finger Lakes Region
    #2
    What version of OS X are you using? Have you "mounted" the drive? How are you connecting to the drive?
     
  3. Dhelsdon macrumors 65816

    Dhelsdon

    Joined:
    Feb 5, 2010
    Location:
    Canadian Eh!
    #3
  4. NayPaps thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 24, 2011
    #4
    I'm Running Lion, I don't think that I've mounted the drive, but I'm connected to it over a WiFi network
     
  5. NayPaps thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 24, 2011
    #5
    Ok, Thank you
     
  6. Dhelsdon macrumors 65816

    Dhelsdon

    Joined:
    Feb 5, 2010
    Location:
    Canadian Eh!
    #6
    Just so you are aware, if your running lion this may or may not work. I cannot test as my MBP doesn't support lion, so I can't help you there. I've heard some things were changed with the way time machine works in lion, but I don't know what exactly.
     
  7. NayPaps thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 24, 2011
    #7
    OK, I'll give it a try anyway
     

Share This Page