Setting up Airport Extreme Base Station For First-Time

Discussion in 'Mac Accessories' started by airomero83, Nov 6, 2014.

  1. airomero83 macrumors newbie

    Joined:
    Feb 21, 2012
    #1
    Hi - So decided to pull trigger on new model for Airport Extreme. Any tips/suggestions on how install and set it up for the 1st time?

    Also, I'm reviewing the setup screens online and I'm confused on Network tab - "Router Mode" section, what selection should I use? Off - Bridge Mode, DCHP Only, or DCHP and NAT? My setup includes cable connection straight to a cable modem and from there will be the AEBS, with wifi to wireless devices and hard-wiring my iMac.

    Thanks for all the help and insight for this newbie! :p
     
  2. Altemose macrumors G3

    Altemose

    Joined:
    Mar 26, 2013
    Location:
    Elkton, Maryland
    #2
    If it is a basic simple modem then you will want it on DHCP and NAT mode.
     
  3. mreg376 macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 23, 2008
    Location:
    Brooklyn, NY
    #3
    Unless you can and want to use your cable modem as your wifi router, then set the AEBS up in bridge mode. Of course I don't know that I would have purchased a new AEBS to use in bridge mode...
     
  4. Altemose macrumors G3

    Altemose

    Joined:
    Mar 26, 2013
    Location:
    Elkton, Maryland
    #4
    Sorry. I must have been unclear. I meant that if you had a regular simple modem you should use DHCP and NAT mode on the AirPort.
     
  5. airomero83 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 21, 2012
  6. Altemose macrumors G3

    Altemose

    Joined:
    Mar 26, 2013
    Location:
    Elkton, Maryland
    #6
    Did you get it working properly?
     

Share This Page