Share 3g usb modem with Parallels?

Discussion in 'Windows, Linux & Others on the Mac' started by AuroraProject, Jun 15, 2009.

  1. AuroraProject macrumors 65816

    AuroraProject

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Location:
    Right there
    #1
    I received an at&t quicksilver 3g usb modem today. Works great on my MBP, however I can't seem to get XP to see the internet connection through Parallels. I have enabled internet sharing in the prefs pane. I shared the 3g modem to the ethernet connection. I tried installing the at&t connection manager software in virtual xp, but it wouldn't connect for some reason, so I removed the software.

    Any pointers?
     
  2. crazzyeddie macrumors 68030

    crazzyeddie

    Joined:
    Dec 7, 2002
    Location:
    Florida, USA
    #2
    Turn off Internet Sharing first of all. Parallels doesn't require this function to share an internet connection.

    Does your Parallels configuration use the internet through Airport and/or Ethernet when you're using those connection types?
     
  3. AuroraProject thread starter macrumors 65816

    AuroraProject

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Location:
    Right there
    #3
    After some reboots of os x and the virtual machine all is well. I turned off internet sharing like you said and it works fine now. I think I had the order of things wrong. It works when I connect via os x first, then start the virtual machine. If I try and connect with the vm running it doesn't work at all.

    Gotta love this forum, an excellent resource!
     
  4. Smackhawk macrumors newbie

    Joined:
    Dec 11, 2009
    #4
    3g USB modem issues with Parallels

    I'm also having issues with my net connection in Parallels.

    My MB is connected to the net via a 3G USB modem, I never had the Internet Sharing turned on. The vm isn't on when I connect, but I still can't get it working in parallels. (tried the USB modem software in the vm - nojoy there also)

    Any pointers? Cheers
     

Share This Page