should i install leopard on this system?

Discussion in 'macOS' started by DarthTreydor, Dec 8, 2007.

  1. DarthTreydor macrumors 6502

    Joined:
    May 25, 2007
    Location:
    Richmond, VA
    #1
    i'm wondering whether its worth installing leopard on my brother's emac or whether i should just leave tiger on it. the specs are as follows:

    1 ghz G4
    512 MB ram

    what do you guys think?

    also, on a side note, if i did decide to do it, since his emac doesn't have a dvd drive, how would i go about installing leopard. is there an easy way to do it that doesn't involve swapping out hard drives or anything like that?

    thanks
     
  2. Schtumple macrumors 601

    Schtumple

    Joined:
    Jun 13, 2007
    Location:
    benkadams.com
    #2
    with no dvd drive erm, you're pretty much stuck there, id leave tiger on tbh, seems more hassle than its worth to upgrade.
     
  3. DarthTreydor thread starter macrumors 6502

    Joined:
    May 25, 2007
    Location:
    Richmond, VA
    #3
    would it be possible to install tiger on a external drive using another mac then copy it to the internal one of the emac?
     
  4. mr.light macrumors 6502

    #4
    If you use Target Mode with another Mac you should be able to install. Shouldn't you? :confused:
     
  5. Muzzway macrumors regular

    Joined:
    Jul 21, 2007
    #5
    It doesn't have a DVD drive? I'm pretty sure that it would. Are you sure it just doesn't have a DVD burner?

    Or am I missing something, and the DVD drive is broken?
     
  6. DarthTreydor thread starter macrumors 6502

    Joined:
    May 25, 2007
    Location:
    Richmond, VA
    #6
    nope. its just a reglular old cd rom drive. remember those? :rolleyes:
     
  7. Queso macrumors G4

    Joined:
    Mar 4, 2006
    #7
    Only if it's a PowerPC model that you use to install. An Intel image won't boot on an eMac.
     
  8. Mal macrumors 603

    Mal

    Joined:
    Jan 6, 2002
    Location:
    Orlando
    #8
    Probably best to upgrade the RAM first, but I don't see why you shouldn't install it on there. Another PPC computer with a DVD drive or just an external DVD drive will be sufficient to do the install.

    jW
     

Share This Page