Signal going off and on

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by randyc, Sep 6, 2009.

  1. randyc macrumors member

    Joined:
    Jun 14, 2009
    #1
    So I just got a replacement phone from apple 2 days ago because my WiFi stopped working. Now I have a different problem. In my house I usually get full bars on 3G but now with my new phone my signal just shuts down randomly and then connects back with full bars a few moments later. I don't know how to explain it well but I'll attach some screen shots to explain for me. Just notice the time and the signal strength.

    I'm using a 3G on 3.0.1 and I've tried restoring and everything I can think of. Anyone seen this before or know how to fix it? :(

    [​IMG][​IMG]
    [​IMG][​IMG]
     
  2. UCLAkers macrumors member

    Joined:
    Jun 17, 2008
    #2
    yea it's weird... I've been having the same problem as of late as well. but just at home. up until about 2 weeks ago, I've always had near perfect 3G reception and now it just randomly cuts in and out.. much like yous, from full reception to no bars at all.

    I called AT&T and they obviously didn't know anything and was then transferred over to apple support only to find out they were closed for the holiday.

    can anyone help? anything I can do to fix this immediately w/o having to take it into the apple store??
     
  3. randyc thread starter macrumors member

    Joined:
    Jun 14, 2009
    #3
    I have a Genius Bar appointment at an Apple store tomorrow. I'll post back and let you know what happens. :rolleyes:
     
  4. UCLAkers macrumors member

    Joined:
    Jun 17, 2008
    #4
    sweet, that sounds good. the sooner you report back the better :). I'm guessing I'll probably have to make a genius bar appt for the next day.
     
  5. randyc thread starter macrumors member

    Joined:
    Jun 14, 2009
    #5
    Just got back from apple and they gave me a replacement phone. Apparently I had a faulty cell network reception chip. Might as well schedule yourself a appointment. Good luck.
     
  6. UCLAkers macrumors member

    Joined:
    Jun 17, 2008
    #6
    thanks for the reply back!

    yea, that's what I was afraid of. made my appt for thurs. I don't mind taking it in at all, but if I end up getting it replaced, I'm gonna have to reapply the back protective film and power support film on the front again :(. any idea if my problem would also be a faulty cell network reception chip even tho my 3G's only been cutting in and out at home?
     
  7. randyc thread starter macrumors member

    Joined:
    Jun 14, 2009
    #7
    Ummmm I think its a possibility. The employee that looked at my phone said that my case was a VERY extreme one -- the problem occurred on my phone almost 700 times in the last 2 days :eek: lol. So maybe yours is just a mild case of it? One thing I noticed when I would lose reception my phone would kind of freeze for a few moments too. If thats happening to you then I'm almost certain its a faulty chip.
     
  8. churchrd macrumors member

    Joined:
    Oct 1, 2008
    #8
    I've just began experiencing this problem as well. Just yesterday. Usually have full 3G bars at home. But yesterday it went out. It came back on last night right before i fell asleep. But now when i woke up it's back to no service unless i turn the 3G off in the network settings. Then i get full Edge support. It's pissing me off, i don't want to have to take it in.
    Im in Minneapolis btw, with a 3G.
     
  9. randyc thread starter macrumors member

    Joined:
    Jun 14, 2009

Share This Page