Sil3231 eSATA card just won't work. [Solution found]

Discussion in 'Mac Pro' started by Loa, Jan 12, 2010.

  1. Loa macrumors 65816

    Loa

    Joined:
    May 5, 2003
    Location:
    Québec
    #1
    Hello,

    I bought a USB2 + eSATA docking station for my Nehalem MP. The docking station works perfectly well using the USB2 port, but I just can't get the eSATA card to work.

    I have a cheap sil3231 card, I'm using siliconimage's latest OS X drivers, with a single drive (so no RAID), and it won't mount. I played around with the jumpers, nothing.

    Can anyone think of something I missed?

    Thanks

    Loa
     
  2. nanofrog macrumors G4

    Joined:
    May 6, 2008
    #2
    Use LaCie's SIL3132 card drivers (here). Transporteur had the same problem in his '09, and stated that it does work with these drivers. :) They don't have RAID support, but it sounds like you don't need it, so no issues there. :cool:

    I don't know what they changed, but who cares so long as they function for you. ;) :p
     
  3. Loa thread starter macrumors 65816

    Loa

    Joined:
    May 5, 2003
    Location:
    Québec
    #3
  4. nanofrog macrumors G4

    Joined:
    May 6, 2008
    #4
    Weird. :confused:

    I wonder what's so odd with SL and the '09's that's causing all this headache with the 2 port cards?

    I'd hate to have to aim those wanting eSATA to the 4 port models given their high cost (~$200USD is the cheapest I've seen - FirmTek). :(
     
  5. Transporteur macrumors 68030

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Location:
    UK
    #5

    These are exactly the drivers I use!
    They are the only ones that are working with the cheap 3132 cards.

    As I mentioned in my thread about these cards, the LaCie drivers are NOT working!
     
  6. Loa thread starter macrumors 65816

    Loa

    Joined:
    May 5, 2003
    Location:
    Québec
    #6
  7. Transporteur macrumors 68030

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Location:
    UK
    #7
  8. nanofrog macrumors G4

    Joined:
    May 6, 2008
    #8
    Oops. I flipped Sonnet and LaCie. Sorry about that. :eek:
     
  9. Transporteur macrumors 68030

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Location:
    UK
    #9
    Happens in the best of families. :p

    Just kidding. ;)

    It would be nice to know if the card actually works with 10.6.2 and the Sonnet drivers.
     
  10. nanofrog macrumors G4

    Joined:
    May 6, 2008
    #10
    Definitely, but I don't have an '09 to test with. Are you willing to volunteer as the test subject? :eek: :p
     
  11. Transporteur macrumors 68030

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Location:
    UK
    #11
    You would like that, wouldn't you? :)
    No way I'm gonna update my system to 10.6.2. I need a reliable system.

    Anybody else? :D
     
  12. nanofrog macrumors G4

    Joined:
    May 6, 2008
    #12
    Coward. :eek: :D :p

    Actually, I don't blame you, and wouldn't do it myself, especially with the instability seen with 10.6.2 and RAID. ;)
     
  13. Loa thread starter macrumors 65816

    Loa

    Joined:
    May 5, 2003
    Location:
    Québec
    #13
    Are you talking about the cheap card? I'm using it with 10.6.2, no problem. Not using it for RAID though.

    Loa
     
  14. nanofrog macrumors G4

    Joined:
    May 6, 2008
    #14
    Good to know 10.6.2 hasn't killed it. :) Yet. :eek: :p

    There aren't any RAID functions in any of the drivers I've seen for SL, according to the descriptions (Silicon Image, Lacie, or Sonnet). Silicon Image's Leopard drivers do IIRC.

    The RAID aspect has to do with using the ICH10R with OS X or a true hardware RAID card (i.e. Areca, Highpoint, and even Apple's card have had stability issues with 10.6.2). Roll it back to 10.6.1, and it's fine.
     
  15. thanigai777 macrumors newbie

    Joined:
    May 18, 2010
    #15
    esata card not working -driver issue

    Which Driver exactly? SATA 2 Drives will need

    pci1095,3132:

    Type: Other Mass Storage Controller
    Driver Installed: Yes
    Bus: PCI
    Slot: SLOT-4
    Vendor ID: 0x1095
    Device ID: 0x3132
    Subsystem Vendor ID: 0x1095
    Subsystem ID: 0x3132
    Revision ID: 0x0001
    Link Width: x1
    Link Speed: 2.5 GT/s
     

Share This Page