Silly Parallels Question

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by mackiwilad, Mar 23, 2011.

  1. mackiwilad macrumors member

    Joined:
    Sep 21, 2007
    Location:
    Ask the Goverment!
    #1
    Hi All,

    Sorry for asking, but I remember something about using Parallels as a virtual Mac?
    I was thinking of using it as a virtual OSX machine inside my Mac. I don't have a need for Windows programs at this point.
    So... This is possible, right? I couldn't see it on their website anywhere.
     
  2. Mal macrumors 603

    Mal

    Joined:
    Jan 6, 2002
    Location:
    Orlando
    #2
    You can run Mac OS X Server in Parallels as a virtual OS, but only on Mac OS X Server. Basically, run multiple copies of the server OS at the same time. Not the client (standard) version, however.

    jW
     
  3. mackiwilad thread starter macrumors member

    Joined:
    Sep 21, 2007
    Location:
    Ask the Goverment!
    #3
    Really? So I can't run a virtual OSX machine inside my Mac?
    Bummer.

    Can you do it with VMware?
     
  4. Mal macrumors 603

    Mal

    Joined:
    Jan 6, 2002
    Location:
    Orlando
    #4
    Nope. The limitation is Apple's license, not the software, but they built the software to respect Apple's license, so neither VMWare Fusion nor Parallels Desktop will allow you to set up a virtual machine with a client version of Mac OS X.

    jW
     
  5. mackiwilad thread starter macrumors member

    Joined:
    Sep 21, 2007
    Location:
    Ask the Goverment!
    #5
    I see. That ties my undies in a knot then.

    Thanks very much for the information though!
     

Share This Page