Silly Question? How Will WatchOS Updates Come to Watch

Discussion in 'Apple Watch' started by itsMacTonight, Apr 21, 2015.

  1. itsMacTonight macrumors 6502

    itsMacTonight

    Joined:
    Feb 9, 2013
    Location:
    Oregon-Go Ducks!
    #1
    I couldn't locate this information easily. After reading a lot about the watch, but perhaps missing this point, how will software updates get to the watch? Via bluetooth from the phone, OTA, can the charge cable transmit data? Is the data port noted on the watch the only way to update? If there is another why have the port entry on try-on models? Just something to comment on in lieu of reading the shipping comments again...and again...and again.

    Please no harshing if I missed this obvious fact, that I can't seem to locate. Thanks!
     
  2. The Doctor11 macrumors 603

    The Doctor11

    Joined:
    Dec 15, 2013
    Location:
    New York
    #2
    I know the software update thing is in the settings from the iPhone Apple watch app. Other then that I think we'll have to wait a few weeks to really figure out how they will work.
     
  3. seatton macrumors 6502

    seatton

    Joined:
    Nov 7, 2013
    Location:
    Seattle, WA
    #3
    Maybe we have to take it to the store and they will update it for us through that secret port hidden on the back of the watch.
     
  4. profets macrumors 68040

    Joined:
    Mar 18, 2009
    #4
    I'm quite sure it'll be through the Watch app on the phone.

    I'm more curious for diagnostic issues. I wonder if they have some sort of strap or cable that would connect where the diagnostic port is for flashing or restoring the watch.
     
  5. co.ag.2005 macrumors 68000

    co.ag.2005

    Joined:
    Jun 17, 2009
    Location:
    Fort Worth, TX
    #5
    via the Apple Watch app, at least according to screenshots of the app (look in top right of below image)

    [​IMG]
     
  6. Julien macrumors G3

    Julien

    Joined:
    Jun 30, 2007
    Location:
    Atlanta
    #6
    Through the iPhone Companion App

    EDIT: co.ag.2005 beat me to it.
    [​IMG]
     
  7. AbsoluteMustard macrumors regular

    Joined:
    Apr 13, 2015
    Location:
    Boston, USA
    #7
    Yes it has to be through the phone

    I would imagine a wifi upgrade could be possible though
     

Share This Page