Simple OpenAL test project won't build

Discussion in 'Mac Programming' started by Muncher, Dec 28, 2008.

  1. Muncher macrumors 65816

    Muncher

    Joined:
    Apr 19, 2007
    Location:
    California
    #1
    Hey, I need to build a simple program for school that outputs simple waveforms of various frequencies. I decided to try to use OpenAL, and I used the xcode template for a simple C program, then I added in Core Services and the OpenAL frameworks. When I try to build any program with a function from the OpenAL framework, xcode gives me errors telling me it can't find the function. Digging a little deeper, the linker keeps telling me that the OpenAL library I'm trying to use is "not of the required architecture." I've tried building the program as a universal binary, a ppc binary, and as a machine native (intel) binary. Can anyone help me? If you can point me to a good OpenAL 1.1 tutorial that would be great also.

    Thanks,
    Muncher
     
  2. Muncher thread starter macrumors 65816

    Muncher

    Joined:
    Apr 19, 2007
    Location:
    California
  3. Soulstorm macrumors 68000

    Soulstorm

    Joined:
    Feb 1, 2005
    #3
    What system version do you have? Can you attach your project directory?
     
  4. Muncher thread starter macrumors 65816

    Muncher

    Joined:
    Apr 19, 2007
    Location:
    California
    #4
    I'm running 10.5.6 on a Rev. A intel imac, and my project directory is /Users/(username)/Projects.

    If this doesn't pan out I'll just render everything to a wave file then play it with SDL.
     

Share This Page