Siri and dictation and sending text

Discussion in 'Apple Watch' started by mebehere, Oct 14, 2016.

  1. mebehere macrumors 6502

    Joined:
    Sep 21, 2012
    #1
    Hi. I'm sorry if this has been asked before. Just got my series 0 watch. Updated to os3.

    When I summon Siri to send a new text, tap the dictate icon, say what I wanna say, how do I actually send it?

    There's a cancel button but no send button. I've read that just turning the watch down will send it, but that doesn't work.

    A little help? Thanks.
     
  2. blwade macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 16, 2014
    #2
    If I use Siri to type out the message, it takes a while to send...

    If I open and hit the dictation button, I have a send button and it's instant (as expected).

    I think Siri sending a message needs to be worked on for the watch...
     
  3. mebehere thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Sep 21, 2012
    #3
    I agree. With the actual messages app, when you dictate, there's a send button. Doing it through Siri is a mystery. Just need a send button. Or something.

    Anyone else have any luck?
     
  4. Relentless Power macrumors Penryn

    Relentless Power

    Joined:
    Jul 12, 2016
    #4
    Being the Apple Watch heavily relies on Siri for various tasks, it's definitely an evolving project. I think Siri is headed in the right direction with the Apple Watch. Siri needs more speed and efficiency.
     
  5. mebehere thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Sep 21, 2012
    #5
    I find her fast enough. Just can't figure out how to send a text after I've dictated it. Seems like such a fixable thing.
     
  6. SteveJobs2.0 macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 9, 2012
    #6
    I find that if I press the crown to turn off the face it will send the message. But yes, this is confusing. Same with needing to press a button to dictate after asking Siri to send a message. Why have the extra step to press the button to begin recording?
     
  7. mebehere thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Sep 21, 2012
    #7
    I agree. I don't see the need for the dictate button either. I'll try pressing the crown to send. Thanks for the tip.
     
  8. tromboneaholic macrumors 68000

    tromboneaholic

    Joined:
    Jun 9, 2004
    Location:
    Clearwater, FL
    #8
    Press the crown and say "send"
     
  9. mebehere thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Sep 21, 2012
    #9
    I actually tried just pressing the crown and it worked. Thanks everyone.
     

Share This Page