Sketchbook Pro brush lag

Discussion in 'Design and Graphics' started by M0man, Jan 21, 2009.

  1. M0man macrumors newbie

    Joined:
    May 20, 2007
    #1
    Hello all, This seemed like the appropriate place to post this, I'm not sure really, But I was wondering if anyone could help.

    I recently downloaded the trial for Sketchbook pro, And I really like it, But I have one issue, The brush seems to lag behind the cursor.

    I'll try to explain a little further incase anyone also has the same issue.

    The cross-hair cursor moves just as it should, perfectly, However the tool mark that I would assume should sit underneath lags rather amazingly when I move the cross hair too fast. This wouldn't be an issue except that I apparently need to wait for it to catch up before I can draw.

    Any help would be appreciated :)
     
  2. bay2sacto macrumors member

    Joined:
    Nov 6, 2008
  3. M0man thread starter macrumors newbie

    Joined:
    May 20, 2007
  4. bay2sacto macrumors member

    Joined:
    Nov 6, 2008
    #4
    could be the tablet. Is there a lag in other illustration/photo apps? I have seen non-Wacom tablets display lag initially starting to draw.
     
  5. neeknaam macrumors newbie

    Joined:
    Feb 24, 2009
    #5
    cursor lag

    I faced what appears to be a similar lag problem on a tablet used in educational settings sold by SMART and named Sympodium ID-250 and ID-350. You simply could not write the alphabet on this tablet. There was a really long lag. You had to write as slow as a first grader for the tablet to follow the pen. It turned that the default setting could be changed to cure the problem. The "radius of influence of mouse" had to be small for the pen to work. Then that means the mouse has to be really right on something for you to click it. It looks like a conflict between functioning of the mouse and the pen. In this case the conflict has to be resolved in favor of the pen for the tablet to work as expected.

    Each tablet software has a different way of dealing with mouse settings. So You might want to try to see if such a tweak applies to your case.

    (I am having the same problem with Hitachi StarBoard T-17SXL. And I have not been able to solve the problem in this case yet!)
     
  6. Rotary8 macrumors regular

    Joined:
    Oct 24, 2006
    #6
    I've used it with an intuos and no lag whatsoever.
     

Share This Page