Skipping Music only

Discussion in 'iPod' started by SingBlueSilver, Dec 7, 2008.

  1. SingBlueSilver macrumors member

    Joined:
    Dec 7, 2007
    #1
    Hello all. I've had this problem for a while but basically just chose to ignore, so I figured I'd ask about it. I doubt there is a fix, but just curious. I searched to see if people had a similar problem but to no avail.

    Anyway, I have an iMac 2.4ghz with 2 gigs of ram. I store my iTunes library on a separate 2 TB western digital my book hard drive, I'm not sure of the speed of it. I have about 750 gigs of movies, 500 gigs of TV shows and about 60 gigs of music. So the problem is, when I play the music off of the hard drive it seems to skip about every 45 or so seconds. It's not consistent at all, and sometimes it doesn't at all. I attributed it to the hard drive probably being slow, but when I watch movies and tv shows off of it they play just fine. I know the music files themselves are fine because I have them on an iPod too and they play fine. I even listen to music off of my Apple TV streamed from my itunes and it plays fine. It's only when I listen to it off of my computer or airtunes that the music skips. Any ideas?

    Thanks
     
  2. mkrishnan Moderator emeritus

    mkrishnan

    Joined:
    Jan 9, 2004
    Location:
    Grand Rapids, MI, USA
    #2
    Is the MyBook connected via USB, Firewire, is it on as NAS or via Airport or....?

    Also, what is the bitrate.

    FWIW, My iMac G5 2.0 can play music off firewire external drives (that are not particularly fast ... like a 7200RPM 160GB'er and a 7200.10 Seagate Barracuda 500GB'er) without skipping just fine, at least at 128-320 kind of bitrates. For that matter, it can play ripped (uncompressed, i.e. with MTR) DVDs off those drives without skipping, which is at a much higher bitrate.... This is all via Firewire 400.

    So it sounds a bit odd to me.
     
  3. SingBlueSilver thread starter macrumors member

    Joined:
    Dec 7, 2007
    #3
    I use firewire 800, i think the average bitrate 192. Yeah, it's a bit odd that's why I figured I would ask for the sake of it.
     
  4. mkrishnan Moderator emeritus

    mkrishnan

    Joined:
    Jan 9, 2004
    Location:
    Grand Rapids, MI, USA
    #4
    Going purely on the specs -- the Mac you're using, the hardware connection, the needed bandwidth, iTunes, and the drive itself -- I can't see any reason why you should be experiencing this.

    I dunno how to troubleshoot it, though... :(
     

Share This Page