SLI on MAC Pro 2007?

Discussion in 'Mac Pro' started by gab1982, Jan 14, 2011.

  1. gab1982, Jan 14, 2011
    Last edited: Jan 14, 2011

    gab1982 macrumors newbie

    Joined:
    Sep 20, 2010
    #1
    Hi all
    I have a MAC PRO which I bought in 2007 (Mac Pro, Model Identifier: MacPro2,1, Quad-Core Intel Xeon, Processor Speed: 3 GHz, Number Of Processors: 2, 8 Cores, RAM: 5 GB, 3 nVidia GeForce 7300GT's) and I have bootcamp installed which is were I play all my games, in my Mac Pro I have 3x nvidia geforce 7300gt cards:


    NVIDIA GeForce 7300 GT:

    Chipset Model: NVIDIA GeForce 7300 GT
    Type: GPU
    Bus: PCIe
    Slot: Slot-4
    PCIe Lane Width: x8
    VRAM (Total): 256 MB
    Vendor: NVIDIA (0x10de)
    Device ID: 0x0393
    Revision ID: 0x00a1
    ROM Revision: 3452
    Displays:
    HP w2408:
    Resolution: 1920 x 1200 @ 60 Hz
    Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888)
    Main Display: Yes
    Mirror: Off
    Online: Yes
    Rotation: Supported
    Television: Yes
    Display Connector:
    Status: No Display Connected

    all cards are in the PCIe Lane Width: x8 lanes

    Is it possible for me to enable SLI in windows 7 via bootcamp for my cards? I updated my nvidia driver to the latest and checked out some tutorials on how to enable sli but it didn't seem to have the option when I looked but was wanting some feedback from some pro's.

    On a side note in my mac pro I would like to eventually purchase a blu-ray 3d writer which I know I can only use in windows which is ok for now but do my cards support HDCP to play blu-ray movies and would they even play a blu-ray 3d movie?

    thanks
    Graham
     
  2. Mackilroy macrumors 68040

    Mackilroy

    Joined:
    Jun 29, 2006
    #2
    It wouldn't be worth putting your 7300 GTs in SLI – you'd be much better off selling them and upgrading to a 5870 (or 5770 if the 5870 is too much).
     
  3. gab1982, Jan 14, 2011
    Last edited: Jan 14, 2011

    gab1982 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 20, 2010
    #3
    Thanks I searched the forums for SLI and tried the patch i found but didn't work, in regards to graphics im wanting something to wow me when i play games on my mac pro via windows in boot camp and something i can do video etc by using in osx.

    Could i not just buy a windows card eg: http://www.hardwareheaven.com/revie...0-4gb-black-edition-limited-introduction.html or http://cgi.ebay.co.uk/Asus-HD-5870-...raphics_Video_TV_Cards_TW&hash=item2eb27eee66 or http://cgi.ebay.co.uk/XFX-Radeon-HD...raphics_Video_TV_Cards_TW&hash=item483948d8fe and would it work in my mac pro on both osx and windows?

    thanks
    Graham
     
  4. Mackilroy macrumors 68040

    Mackilroy

    Joined:
    Jun 29, 2006
    #4
    No. You'd have to flash the card to do that, and it's not easy (and I don't think it's possibly) to flash the 5970. You can flash 5870s, but I do not believe any of the cards with more than 1 GB are flashable. You should look at the netkas forums for more information about that.
     
  5. lewdvig macrumors 65816

    Joined:
    Jan 1, 2002
    Location:
    South Pole
    #5
    After you get up to speed at netkas and get your cards set please post your results here. Personally I think it's overkill unless you are running games at native res on a 27" acd. But I am curious.
     

Share This Page