Slow back-up after 10.5.6 update

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by MacManG4, Dec 15, 2008.

  1. MacManG4 macrumors newbie

    Joined:
    Jan 25, 2004
    #1
    Anyone else have really slow iPhone back-ups after the 10.5.6 update?
     
  2. Tallest Skil macrumors P6

    Tallest Skil

    Joined:
    Aug 13, 2006
    Location:
    1 Geostationary Tower Plaza
    #2
    People have been having really slow iPhone backups since forever. They probably won't notice.
     
  3. sal macrumors 6502

    Joined:
    Oct 13, 2007
    #3
    not exactly. The last iphone update dramatically improve the time it took to back up. this post makes me nervous about installing the latest update of the OS.

    I'll keep a close watch on this to see if anyone else is experience slow back up times on the iphone.
     
  4. bmms8 macrumors 68020

    Joined:
    Dec 19, 2007
  5. MacManG4 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 25, 2004
    #5
    I've always had reasonable back-ups until now.
     
  6. daveishere macrumors 6502a

    daveishere

    Joined:
    Dec 2, 2008
    Location:
    UK
    #6
    i didnt really notice that much of a difference, althought my backup was long, i thought this was due to the fact that i hadn't synced it to my computer for like a week or so.
     
  7. nickspohn macrumors 68040

    nickspohn

    Joined:
    Jun 9, 2007
    #7
    Start fresh if it matters that much. Overtime backups get slower and slower.
     
  8. Hutch1 macrumors 6502a

    Hutch1

    Joined:
    Jul 24, 2008
    Location:
    Guelph, ON
    #8
    It's horrendous, mine took 45 seconds from the time I plugged it in till it said it was finished.
     
  9. ex8886 macrumors member

    Joined:
    Nov 25, 2008
    #9
    that makes me not wanna update, do you guys have a intel or powerpc? my backups are usually 2 minutes or less + app synch since 2.2 and I don't wanna go back to the 10+ min backups of the good ol' 2.0.x
     
  10. MikePA macrumors 68020

    MikePA

    Joined:
    Aug 17, 2008
    #10
    No.
     
  11. macaco74 macrumors regular

    Joined:
    Jan 11, 2008
    #11
    my backup times decreased dramatically after the last update but had (for no apparent reason) increased a few weeks ago.
     
  12. MSD401 macrumors 6502

    MSD401

    Joined:
    Oct 18, 2006
    Location:
    Ogden, UT
    #12
    i experience at least two failed backups after the 10.5.6 update... an iphone restart....resulted in a successful 30 sec back up... who knows..
     
  13. sal macrumors 6502

    Joined:
    Oct 13, 2007
    #13
    my backup is well under a minute. before the last firmware upgrade, it took anywhere from 10 to 15 minutes.

    Looks like I'll wait and not install the latest OS update because I don't want to go back to slow backups
     
  14. northerngit macrumors member

    Joined:
    Jul 16, 2007
    Location:
    England
    #14
    I can concur - my backups used to take 1 - 2 minutes. Since 10.5.6 I havn't had a successful backup. The current one has been running since 10am. It's now 12:40pm.

    The f/w 2.2 significantly fixed my backup issues (and broke most applications, even official Apple ones, but that's a different story)... now it's worse than before.

    I'll try and reboot my iPhone as suggested above and post back.
     
  15. northerngit macrumors member

    Joined:
    Jul 16, 2007
    Location:
    England
    #15
    A reboot didn't solve the issue. Interestingly I found that iTunes reported that it couldn't see any of my previous iPhone backups. Only one supposedly from 01/01/2001 titled "Unknown". I removed that, and manually deleted the old backups from ~/Library/Application Support/Mobile Sync/Backup.

    Tried again - no luck. Sigh.
     
  16. northerngit macrumors member

    Joined:
    Jul 16, 2007
    Location:
    England
    #16
    Anyone else notice these errors in their system.log while iTunes unsuccessfully tries to sync their iPhone?

    Dec 16 13:00:39 box /System/Library/PrivateFrameworks/MobileDevice.framework/Versions/Current/AppleMobileDeviceHelper.app/Contents/Resources/AppleMobileBackup[1300]: 1300:2953388032|SocketStreamHandler.c:_SocketLogCallback| ERROR: SocketRecv (data): return of 0 bytes
    Dec 16 13:00:39 box /System/Library/PrivateFrameworks/MobileDevice.framework/Versions/Current/AppleMobileDeviceHelper.app/Contents/Resources/AppleMobileBackup[1300]: 1300:2953388032|StreamHandler.c:_ReadFunc| ERROR: Error reading data: Can't read data
    Dec 16 13:00:39 box /System/Library/PrivateFrameworks/MobileDevice.framework/Versions/Current/AppleMobileDeviceHelper.app/Contents/Resources/AppleMobileBackup[1300]: 1300:2953388032|DeviceLinkConnection.c:_DLHandlerThreadMessagePortCallback| ERROR: Could not receive message: '(null)'
    Dec 16 13:00:39 box /System/Library/PrivateFrameworks/MobileDevice.framework/Versions/Current/AppleMobileDeviceHelper.app/Contents/Resources/AppleMobileBackup[1300]: 1300:2692392736|DeviceLinkConnection.c:_DLMainThreadMessagePortCallback| ERROR: Error creating components from read data: 'NULL data returned from read'
    Dec 16 13:17:20 box AppleMobileDeviceHelper[874]: exception while performing selector allClients on server: NSInvalidSendPortException [NSMachPort sendBeforeDate:] destination port invalid
    Dec 16 13:17:20 box [0x0-0x74074].com.apple.iTunes[872]: 2008-12-16 13:17:20.402 AppleMobileDeviceHelper[874:807] exception while performing selector allClients on server: NSInvalidSendPortException [NSMachPort sendBeforeDate:] destination port invalid
    Dec 16 13:32:11 box AppleMobileDeviceHelper[874]: exception while performing selector allClients on server: NSInvalidSendPortException [NSMachPort sendBeforeDate:] destination port invalid
    Dec 16 13:32:11 box [0x0-0x74074].com.apple.iTunes[872]: 2008-12-16 13:32:11.909 AppleMobileDeviceHelper[874:807] exception while performing selector allClients on server: NSInvalidSendPortException [NSMachPort sendBeforeDate:] destination port invalid
     
  17. northerngit macrumors member

    Joined:
    Jul 16, 2007
    Location:
    England
    #17
    This may have no relevance... but.

    I went ot update the FaceBook application today, to 2.1 It failed. Twice. I deleted the old application and installed the update from scratch. All good.

    I now plug in my iPhone, and it syncs within seconds.

    :confused:
     

Share This Page