Slow/Dropped Connections on OS X Server

Discussion in 'Mac OS X Server, Xserve, and Networking' started by nathanaelphilip, Mar 12, 2015.

  1. nathanaelphilip macrumors newbie

    Joined:
    Mar 12, 2015
    #1
    Setup:

    10 OS X Machines (10.9 – 10.10.2)
    OS X Server Running on 10.10.2 hooked up to a Thunderbolt 2 Lacie disk.

    I’m using OS X Server for File Sharing (Permissions) and using it as the DNS Server, which a Static IP assigned to the Mac running OS X Server.

    Users are having inconsistent results when using the network. Sometimes finder loads files quickly and other times it won’t even let them connect to the network.

    I don’t have the computer running OS X Server hardlined into the router, but I don’t see why that would be an issue.

    I can’t tell if it’s a 10.10.x WiFi issue or just an improperly set up network (I’m new to this).

    Any advice would be greatly appreciated.
     
  2. dyt1983, Mar 12, 2015
    Last edited: Jun 2, 2015

    dyt1983 macrumors 65816

    Joined:
    May 6, 2014
    Location:
    USA USA USA
    #2
    edit: To remove personally identifying information not relevant to the thread.
     
  3. nathanaelphilip thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 12, 2015
    #3
    Awesome, I’ll try that over the weekend. Thank you!
     
  4. strayts macrumors member

    Joined:
    Oct 5, 2011
    #4
    Agreed with dyt1983. Definitely use Ethernet. You'll be shocked at how much more reliable it is.
     

Share This Page