Slow Net via Ethernet but not through Wifi

Discussion in 'macOS' started by smogsy, Mar 23, 2010.

  1. smogsy macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 8, 2008
    #1
    Im confused.

    my Internet was slow on all my machines, (macbook MP Vista Ipod) (has been fine for 5 months)

    after 5 hours or so they all fixed themselves expect for the MP when im talking slow 0.6kbps download speed

    I thought what the hell ill reinstall it should fix it. No luck, i then tried Wifi on the MP & it runs fine 2.3mbps on ubuntu downloads fine.

    so any ideas on why MP via Wifi is Fine MP via ethenet is very slow.

    i've changed the cables
    changed the port on the router.

    the only thing i can think of is AppleTalk has died on the router or MP Ethernet ports are dieing?

    also
    Vista Pc with ethernet - fine
    Macbook via wifi - Fine
    Macbook via ethernet - slow
    MP via wifi - fine
    mp via ethernet - slow
     
  2. roadbloc macrumors G3

    roadbloc

    Joined:
    Aug 24, 2009
    Location:
    UK
  3. BubbaJones macrumors regular

    BubbaJones

    Joined:
    May 13, 2004
    Location:
    East Coast
    #3
    Are you using the same ethernet port on the router? May be a bad port, bad cable...
     
  4. smogsy thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 8, 2008
    #4
    hows using wifi a solution? its slower even 2 foot away from the router. plus i want to know the reason.

    after all my mp is a £3700 machine if its a H/W issue i want it fixed!

    ive used 3 cables & 4 ports on the router
     
  5. BobZune macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 26, 2007
    Location:
    USA
    #5
    Try turning off IPv6 under network preferences (Network-Ethernet-Advanced-TCPIP). If that doesn't solve the problem, you can adjust the Ethernet settings manually (write down existing settings first, so you can revert back).
     
  6. smogsy thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 8, 2008
    #6
    macbook - fast with IP6 & without
    Mac Pro - Slow on both.
     
  7. BobZune macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 26, 2007
    Location:
    USA
    #7
    So the Macbook doesn't have the problem anymore on Ethernet?

    Did you try any manual settings? Or try connecting MP directly to the modem's Ethernet connection?
     
  8. calderone macrumors 68040

    calderone

    Joined:
    Aug 28, 2009
    Location:
    Seattle
    #8
    What are you using to test the speed of these machines?
     

Share This Page