Smart Keyboard - Anyone having this happen?

Discussion in 'iPad Accessories' started by pasant, Dec 1, 2015.

  1. pasant macrumors newbie

    Joined:
    Apr 22, 2015
    #1
    When I fold the iPad Pro smart keyboard to stand with the keyboard hidden in the back, once about every 30 seconds the screen wakes up for a few seconds to the lock screen then goes back to sleep. It is only when it is in the folded position. Is it possible there is a short?
     
  2. acispades macrumors newbie

    Joined:
    Dec 1, 2015
    #2
    Yeah I've had this exact same issue across two different Smart Keyboards...
     
  3. christophermdia macrumors 6502a

    christophermdia

    Joined:
    Sep 28, 2008
  4. Lobwedgephil macrumors 68030

    Joined:
    Apr 7, 2012
    #4
    Been like this for me since launch. Funny thing is its never drained the battery, but is annoying.
     
  5. mark-in-mk macrumors regular

    Joined:
    Mar 24, 2011
  6. modernaccord macrumors 6502a

    Joined:
    Apr 20, 2015
    Location:
    Seattle, WA region
    #6
    my ASK is scheduled for delivery today. I'll see if I have the same issue.
     
  7. JT2002TJ macrumors 6502a

    Joined:
    Nov 7, 2013
    #7
    Mine does it with the iPP in "laptop" mode (keyboard out). I thought it was just something with the pencil.
     
  8. pasant thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Apr 22, 2015
    #8
    updated to iOS 9.2 and it still occurring for me.
     
  9. mark-in-mk macrumors regular

    Joined:
    Mar 24, 2011
    #9
    It does it with Keyboard out front or folded back - and its irritating
     
  10. JT2002TJ macrumors 6502a

    Joined:
    Nov 7, 2013
    #10
    Out in front. The keyboard is disconnected when folded behind, so it can't be the keyboard.
     
  11. retrospek macrumors 6502a

    retrospek

    Joined:
    Sep 28, 2004
    Location:
    UK
    #11
    This is happening to me and it is annoying. But I only get it when the keyboard is folded back..
     
  12. mark-in-mk macrumors regular

    Joined:
    Mar 24, 2011
    #12
    The pins on the case ore still connected to the holes on the side of the IPP
     
  13. JT2002TJ macrumors 6502a

    Joined:
    Nov 7, 2013
    #13
    Yup... My bad!!
     
  14. drewfus macrumors 6502

    drewfus

    Joined:
    Jul 3, 2006
    Location:
    Bloomington, IL
    #14
    I had this issue and made a Genius Bar appointment last week. He was baffled, and could replicate the issue on my particular iPP and ASK, but not with various combinations of the store demo versions. He ended up ordering me a replacement, and having me sign a document so they could send my ASK to engineering to figure it out.

    I picked up my new ASK yesterday, and the problem is gone. Must be a batch (or batches) that have something weird going on with either magnets or the smart connector, maybe?
     

Share This Page